Räpinas selgusid parimad noored aednikud

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parimad noored aednikud võistlesid Räpinas. Pildil Eesti parim noor aednik Kaidi Kask Räpina aianduskoolist.
Parimad noored aednikud võistlesid Räpinas. Pildil Eesti parim noor aednik Kaidi Kask Räpina aianduskoolist. Foto: Erakogu

Eile peeti Räpina aianduskoolis vabariiklikku kutsevõistlust «Noor Aednik 2013», kus oma oskused panid proovile Eesti ja Läti parimad noored aednikud. Eesti parima tiitli jätsid võõrustajad sel korral võidu koju.

Eesti parimaks nooreks aednikuks sai Räpina aianduskooli aianduse eriala õpilane Kaidi Kask (pildil), kellele järgnes samas koolis maastikuehitust õppiv Leegi Põder. Kogu võistluse üldarvestuses oli parim siiski Läti Bulduri aianduskoolist Anna Karlsone.

Räpina aianduskooli õpilased näitasid oma teadmiste ja oskuste kõrget taset, leidis noore aedniku võistluse korraldaja Signe Zubsmann. Ta lisas, et võistlusülesanded olid intensiivsed ning eksimist võistlejad endale lubada ei saanud.

Eesti parimad noored aednikud Kaidi Kask ja Leegi Põder paistsid eriti silma taimede tundmises ladina keeles.

Võisteldi taimede tundmises, kus võistlejal tuli ära tunda taimed ladina keeles. Lisaks näidati teadmisi istutusala mahamärkimises, konteineristutuses ja väetuses. Meeskonnatöö oskused pandi proovile «putukahotelli» ehitusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles