Max Kaur: enne juurdluse lõppu linnavalitsusest kedagi ei vallandata

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Max Kaur
Max Kaur Foto: Peeter Langovits

Mustvee linnapea Max Kaur kinnitas, et enne linnavalitsuse juurdluse lõppu kedagi gümnaasiumihoones toimunud joomingu tõttu ei vallandata, kuigi isiklikult on ta põhimõtteliselt linnaasutuse territooriumil joomise vastu.

«Ei ela me banaanivabariigis ning keegi ei saa «kinga» sellepärast, et linnapea seda tahab. Me elame õigusriigis,» kirjutab Max Kaur oma blogis vastuseks ajalehe Vooremaa väitele, justkui võiks osalemine endise nõuniku ärasaatmispeol Mustvee linnakassast palka saavatele inimestele maksta ametikoha, sest linnapea Max Kaur nõuab nende vallandamist.
 
«Vene gümnaasiumi hoonetekompleksis toimunud joomingu osas käib linnavalitsuses juurdlus. Kui leitakse mingeid rikkumisi, alles siis saab rääkida kellegi karistamisest,» rõhutas ta.
 
«Printsipiaalselt olen ma loomulikult vastu, et linna asutuste territooriumil viibivad raske joobega isikud, kes võivad olla ohuks iseendale ja linna varale, mis on väärt miljoneid. Eestis on juba mahapõletatud uhiuusi koolimaju, sellised asjad ei tohi enam korduda. Kas Mustvees on vajalikud regulatsioonid kehtestatud ja vastutus määratud, see vajab ka lähemat selgitamist.
 
«JOKK-skeemide aeg on meie ühiskonnas juba läbi. Igal juhil lasub ka moraalne vastutus. Ja see moraalne vastutus ei lõppe muide tööpäevaga,» leiab Kaur.

Mustvee linnapea sattus esmaspäeva õhtul peale kohalikus Vene gümnaasiumis toimunud joomingule, kus osalesid kõrged linnaametnikud ja kooli direktor. Sündmuskohale kutsutud politsei käis sündmuskohal ning tuvastas, et seltskonnas viibinud olid kõik täisealised, kes korda ei rikkunud, mistõttu seadusest tulenevalt ei olnud politseil alust ega põhjust nende kainuse kontrollimiseks. Seltskond viibis hoone kolmandal korrusel, mis ei ole kooli territoorium ja kus asuvad rentimiseks mõeldud ruumid. Politsei ühtegi seaduserikkumist ei tuvastanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles