Lugeja kiri: kas Jänese rada on veel olemas?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jõgi on veel kõrge ja kaldad vee all, aga et linnavalitsuse reageerimiskiirust ei mõõdeta päevadega, vaid ikka nädalate ja kuudega, siis on just nüüd aeg rääkida Jänese rajast.

Mis probleem selle ujulataguse jõekaldaga on, et linn on selle korrashoidmisest loobunud? Jänese rada oli omal ajal üks linna õnnestunumaid ideid ja linnarahvas armastas seda väga.

Kui mõni maaomanik on nii võimas, et suudab takistada oma aia ja jõe vahel liikumist (mis nende nimed on?), siis võiks vähemalt korras hoida esimesed kaks-kolm kilomeetrit. Ikka parem kui mitte midagi!
Esimene maja on teise kilomeetriposti juures ja sealt ei ole kunagi keelatud mööda minna.

Paar-kolm purret ja paar trimmeriga poissi vähemalt kord suve jooksul ei peaks ju olema nii kallis ettevõtmine, et selle pärast peaks maakonnaga või vallaga vaidlema jääma. Veel paar aastat tagasi saadi sellega hakkama. Tõsi küll, alles suve lõpuks, aga vähemalt sügiseks olid purded jälle olemas ja Jänese rada käimiskõlblik. Möödunud suvel ei liigutatud enam sõrmegi ja kangekaelsetel kõndijatel tuli kraavidest läbi kahlata ja võserikust läbi tungida.

Arvestades looduse elujõudu, sealt tänavu enam omal jõul ilmselt läbi tungida ei õnnestu. Nii et tehke ometi midagi! Kui mitte muu pärast, siis vähemalt selle tõttu, et sügisel on tulemas kohalikud valimised ja teil on viimane aeg hakata linnarahvale meeldima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles