Ratsutajad jagavad Tartu linna meistrimedaleid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siret Saks hobusel Wiplala S.
Siret Saks hobusel Wiplala S. Foto: Anna-Liisa Pääsukene

Nädalavahetusel selguvad Luunja vallas Saksa ratsakoolis Tartu Linna meistrid ratsutamises. Takistussõitjad alustavad tiitlivõistlustega laupäeval, kus on kavas sõidud nii seenioridele kui ka noortele ja juuniorsportlastele ning peetakse Liivimaa ratsaklubi suvise karikasarja avaetapp.

Võistluspäev algab kell 10 parkuuriga, kus takistuste kõrguseks on kuni 80 cm. Päeva teine võistlusala algab südapäeval, mil osalejad saavad võtta üksteiselt mõõtu kiirusele korraldatavas parkuuris. Siis on takistuste kõrgus juba kuni 100 cm, teatas korraldaja Siret Saks.

Kell 14 alustatakse esimese tiitlivõistluste alaga. Parkuuris kõrgusega kuni 110 cm jagatakse välja Tartu linna noorte meistrimedalid juunioride/noorte (kuni 21. a) arvestuses. Etteruttavalt võib juba öelda, et võistlustele on registreerunud ka tiitlikaitsja Norman Nõmmoja (Tartumaa RSK), kellele kavatseb kindlasti kõva konkurentsi pakkuda 2012. aasta üks edukamaid juuniorsportlasi Kristi Luha (Tartumaa RSK), lisas Saks.

Seenioride meistrimedalid jagatakse kell 16 algavas parkuuris kõrgusega kuni 120 cm. Nimetatud võistlusalal on kohal tiitlit kaitsmas terve eelmise aasta esikolmik -  Siret Saks (Liivimaa RSK) Reesa Pihu (Tartumaa RSK) ja Kairi Dräbtsinskaja (Viljandimaa RSK). Nende sportlaste medalite kaitsmist ei kavatse kindlasti lihtsaks teha noorsportlased Kristi Luha ja Stefani Sabrodin.

Üritus on pealtvaatajatele tasuta ning avatud on ka kohvik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles