Metsas jalutanud lapsed leidsid pommi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Demineerija pommiülikonnas. Illustreeriv foto.
Demineerija pommiülikonnas. Illustreeriv foto. Foto: Ove Maidla

Jõgevamaal Siimusti alevikuks lasteaiataguses metsas jalutanud lapsed avastasid lõhkekeha. Õnneks ei läinud nad seda torkima, vaid teatasid vanemate abiga päästeametisse.

Lõuna päästekeskuse kinnitusel saabus teade lõhkekeha leiust 7. mai õhtupoolikul. Demineerijad tegid kindlaks leitud mürsu margi, transportisid selle hävituskohta ja hävitasid.

Siimusti metsadesse maeti teise maailmasõja ajal palju sõjamoona. Erineva kaliibriga mürske ja padruneid on kohalikud elanikud ikka ja jälle leidnud juba aastakümneid. Ehkki demineerijad on sealsed metsad põhjalikult läbi uurinud ja suurema osa sõjamoonast hävitanud, ilmuvad maa seest jätkuvalt omaaegsed pommid.

Samal päeval avastati mitmel pool Lõuna-Eestis samuti lõhkekehi. Võrumaalt Rõuge vallast Sänna külast tuli kuuseistikute istutamise käigus välja mürsku meenutav ese.

Tartus leiti muruistutamise käigus mürsku meenutav ese. Luunja vallas Lohkva külas teatati põlluharimise käigus leitud lõhkekehast. Laeva vallas Kärevere külas satuti põllul kivikorjamise käigus aga mürsku meenutavale esemele.

Demineerijad tegid neilgi puhkudel kindlaks mürskude täpse margi, transportisid need hävituskohta ja hävitasid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles