Võru tänava ots läks suve lõpuni kinni

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postimaja ristmiku ümbersõit.
Postimaja ristmiku ümbersõit. Illustratsioon: Graafika: TPM

Idaringtee ehituse tõttu suleti eile pärastlõunal postimaja juures Võru tänav. Ajutine liikluskorraldus jääb kehtima augusti lõpuni, kui peaks valmima Võru tänava viadukt.

Linnast väljuval suunal saavad sõidukijuhid valida edaspidi ümbersõiduks kas Aardla-Roopa või Jalaka-Ringtee marsruudi. Ülenurme poolt kesklinna suunas käivad ümbersõidud Ringtee ja Jalaka tänava ajutise ringristmiku kaudu. Võru maantee ja Ringtee tänava vaheline liiklus on suunatud uuele ühendusteele, mis kulgeb Statoili bensiinijaama tagant.

Linna teede- ja liikluskorralduse peaspetsialisti Toomas Henno hinnangul jääb linna sissesõit ümberkorraldustest hoolimata üsna rahuldavaks, sest suuri takistusi ei ole. «Need, kes sõitsid enne linna sisse Võru tänava kaudu, peavad nüüd kasutama Ringtee tänavat. Selleks tuleb enne Statoili keerata uuele ringteele,» selgitas Henno. Ta lisas, et ka bensiinijaamale saab edaspidi juurde vaid uuelt ühendusteelt.

Väljasõit keerulisem

Mõnevõrra keerulisemaks muutub aga linnast väljasõit, sest kuigi Jalaka ja Ringtee tänava ristmikule tehti ajutine ringtee, ei pruugi sellest sealses liikluskoormuses piisata.      

«Arvestades, et seal on väga palju ehitusmasinaid ja veoautosid, soovitame inimestel valida paariks kuuks linnast välja ja linna sisse sõitmiseks kas Aardla-Roopa marsruudi või isegi Riia tänava, sest Ringtee tänavale hakkavad ilmselt tekkima järjekorrad,» pakkus Henno. «Suured veokid on kohmakad ja kindlasti häirib see teisi sõidukijuhte.»  

Linnast väljudes on Henno sõnul viimane võimalus Võru tänavalt Jalaka tänavale keerata Alasi tänavalt. «Seal on fooriga ristmik ja seal on meil ka suur infotahvel, mis täitab, et ees ootab tupik,» ütles Henno.

Ainukesena jääb Võru tänavalt läbisõit alles liinibussidele, mis saavad eraldi läbipääsutee Automaailma kaupluse eest.

Halvimatest parim

Võru ja Ringtee tänava eritasandilise ristmiku ajutise liikluskorralduse eest vastutav ASi Nordecon objektijuht Kristjan Ots ütles, et Võru tänava sulgemine muudab ehitustööd objektil palju lihtsamaks, kuid nõustus, et tavaliiklejatele muutub olukord järgmistel kuudel ebamugavamaks.

«Kindlasti, aga praegune skeem on kõige lihtsam moodus liiklust rahustada ja lahti harutada. See oli praegu halvimatest parim lahendus,» märkis Ots, pidades silmas Jalaka-Ringtee ajutist ringristmikku.

«Eks liikluse ümbersuunamisi tuleb objekti lõpliku valmimiseni, aga siis juba väiksemas mahus,» lausus Ots, kelle sõnul jääb praegune liiklusskeem kehtima septembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles