Meesnäitleja võttis stipendiumi vastu naisekostüümis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Karol Kuntsel.
Pildil Karol Kuntsel. Foto: Sille Annuk

Vanemuise näitleja Karol Kuntsel pälvis hotelli London stipendiumi. Teatri draamajuhi kohusetäitja Sven Karja sõnul tuli ta draamatruppi 2010. aastal ja peaaegu kohe sai temast trupi üks hõivatuimaid näitlejaid.

«Näeme selgelt kadestamisväärset arengut – iga tema järgmine roll on olnud mingis mõttes avastuslik, avardanud pilti tema loomingulisest ampluaast,» märkis Karja. «Eriti tõstaksin selles mõttes esile Karoli rolli uuslavastuses «Üksildane lääs».»

Stipendiumi andsid Karol Kuntselile üle laval muusikali «Grease» esietenduse lõppedes, kui näitleja oli veel miss Lynchi kostüümis, hotelli London juhatuse esimees Verni Loodmaa ja Vanemuise teatri juht Toomas Peterson.

Hotell London asutas kevadel 2009 Tartu kultuurkapitali juurde sihtkapitali, mille toel saab igal aastal üks Vanemuise draamanäitleja sõita õppereisile teatrimetropoli Londonisse. Varem on stipendiumi pälvinud Jüri Lumiste, Ott Sepp, Merle Jääger ja Külliki Saldre.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles