Uus spordiklubi lööb moodsa tehnikaga

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile veel viimaseid ettevalmistusi teinud MyFitnessi kesklinnaklubi avatakse 10. mail, kuid juba nädala keskel oodatakse treenimishuvilisi klubiga tutvust tegema.
Eile veel viimaseid ettevalmistusi teinud MyFitnessi kesklinnaklubi avatakse 10. mail, kuid juba nädala keskel oodatakse treenimishuvilisi klubiga tutvust tegema. Foto: Kristjan Teedema

Kesklinna keskuses alustab sellest reedest tegevust MyFitnessi teine spordiklubi Tartus, omanike sõnul on see trenažööride ja treeninguolude poolest üks moodsaimaid kogu Eestis.

Uus spordiklubi mahutab korraga umbes 150 inimest, seega on üks linna suurimaid. Näiteks rühmatreeninguteks mõeldud ruum on üle 220 ruutmeetri suur ning peegelseinte ja balletitugipuudega saali mahub korraga treenima ligi 50 inimest.

MyFitnessi spordiklubide keti juhatuse esimehe Erkki Torni sõnul kasutavad nad üldtreeningute saalis esimest korda lava, mis peaks andma treenijatele parema vaate. «Treener on lavalt paremini jälgitav. Samuti kasutame saalis uudseid valguselemente,» selgitas Torn. Saalis tehakse BodyPumpi, Bo­dyBalance’i, BodyAttacki ja teisi LesMillsi programmi treeninguid.

Videotreeningud

Uudne on ka klubi spinningusaal, kus on üle kolmekümne jalgratta ning kasutatakse Myride’i videoprogrammi. «See tekitab kinos olemise efekti. Pole enam ainult muusika, vaid ka pilt. Erinevad maastikud, maailmaosad, linnajaod. Tekib väga reaalse sõidu tunne,» kirjeldas Torn ja märkis, et valikus on üle 1500 video.

Spinningutrenne saab teha koos treeneriga, kuid valikus on ka online-variant, kus juhendamine käib seinale kuvatava pildi kaudu. Spinning on Torni sõnul teinud viimaste aastatega läbi suure arengu ning muutunud järjest populaarsemaks. MyFitness kasutab Taani firma Bodybike rattaid.

Spordiklubi pinnast suurim osa kuulub kardioalale, kus on mitmesugused jooksulindid, jalgrattad, sõudeergomeetrid ja ellipsid. Saal on jagatud kaheks alaks, millest üks on samuti suure videoekraaniga. Ka on klubis raskusteala ning privaatne venitusnurk.

Kesklinna klubis proovib MyFitness esimest korda ka multifunktsionaalset treeningumasinat, millega tehakse ringtreeninguid. Jõuharjutuste tegemiseks on vastavalt kujundatud ruumi põrand. «See on mujal maailmas kasvav trend, Eestis on see täiesti uus masin,» lausus Torn.

Ta märkis, et vanast toidupoest ei olnud kerge teha moodsat spordiklubi.

Kesklinna inimestele

MyFitnessi Tartu klubide juhataja Helena Kask ütles, et koos uue klubi avamisega võetakse juurde ka uusi treenereid, kuid paljud siiani Lõunakeskuses tegutsenud hakkavad andma tunde ka kesklinnas.

«Ma arvan, et meid leitakse siit kindlasti üles. Paljud firmad on juba küsinud oma töötajatele pakkumisi,» sõnas Kask.

Torni sõnul saigi kesklinn asukoha valikul määravaks. «Me loodame, et see võiks olla suureks plussiks. Oleme ülikooli ja paljude kontorite läheduses,» lausus Torn. Ta märkis, et sama liikmekaardiga saab nüüd käia mõlemas MyFitnessi Tartu spordiklubi.

Arctic Sport Clubi Tartu juhataja Kaspar Engelbrecht ütles, et MyFitnessi laienemine mõjutab kõikide Tartu spordiklubide tegevust.

«Konkurent on konkurent ja kedagi ei tohi alahinnata,» lausus ta. «Kindlasti on kliente, kes jäävad sinna piirkonda, ja neil on mugavam kasutada uut klubi.»

Engelbrecht on aga seisukohal, et kuna viis aastat tagasi Annelinnas avatud Arctic pakub Tartus oma basseiniga ainukesena spordiklubi täisteenust, siis jääb mõningane eelis neile alles. «Neid teenuseid päris üks ühele võrrelda ei saa,» lausus Engelbrecht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles