Tartu jooksumaraton tuleb osalejaskonnalt rekordiline

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu jooksumaratoni ühistreening Elvas Tartumaa tervisespordikeskuses.
Tartu jooksumaratoni ühistreening Elvas Tartumaa tervisespordikeskuses. Foto: Kaimo Puniste

Sel pühapäeval peetav Tartu jooksumaraton tõotab tulla senistest suurim, sest tänase seisuga on end üritusele kirja pannud 4352 jooksu- ja kepikõnnihuvilist. Mullu langes 4000 osaleja piir alles päev enne registreerimise lõppu.

Klubi Tartu Maraton teatel on 23 km pikkusele võistlusdistantsile end kirja pannud 2278 jooksjat ja 243 kepikõndijat. 10 km distantsile on minemas 1319 jooksjat ja 512 kepikõndijat.

Kokku on 7. mai seisuga rajale minemas 2560 meest ja 1792 naist 13 erinevast riigist. Lõplik registreerunute arv selgub 11. mail kell 17.

Võistluste direktor Kunnar Karu leidis, et registreerunute arvud näitavad ühte: Tartu jooksumaraton on end Baltikumi suurima maastikujooksuna tõestanud. «Loodan, et sel aastal ületatakse esmakordselt ka 4000 lõpetaja piir.»

Raja olukorrast rääkides sõnas Karu, et kogu selle nädala vältel on klubi rajameister Assar Kütt ametis raja võistluskorda seadmisega. Mudased kohad saavad täidetud hakkepuiduga ning rajatähised saavad lähipäevil paika.

Kuna üritus on rahvarohke, siis paluvad korraldajad üritusele tulijatel tähelepanu pöörata nii liiklus- kui ka korralduslikule infole. Peamised näpunäited ürituse võimalikult ladusaks sujumiseks on toodud videos, mida saab vaadata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles