Eralasteaedade tegevustoetus suureneb

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu linn maksab tänavu eralasteaedadele tegevustoetust ligi kolmandiku võrra rohkem kui eelmisel aastal. Suurenenud on nii toetatavate laste hulk kui ka lapse kohta makstav summa.

Tänavu on Tartu linnal kavas toetada 1 032 800 euroga kümmet eralasteaeda, kus käib kokku 503 last. Eelmisel aastal maksis linn eralasteaedadele tegevustoetust 687 288 eurot 352 lapse eest. Mullu avati Tartus kaks uut eralasteaeda.

Linnavalitsus kehtestas 2013. aastaks koolieelses eralasteasutuses käiva sõimelapse kohta eraldatava toetuse suuruseks 190 eurot kuus, üle kolmeaastase lapse toetus on 152 eurot kuus. Summad on võrreldes eelmise aastaga suurenenud vastavalt 8 ja 6 eurot.

Lisaks maksab linn investeeringutoetust neile eralasteaedadele, mis kehtestavad lapse õppetasuks mitte rohkem kui 20 protsenti töötasu alammäärast.

Munitsipaallasteaedades loob Tartu linn tänavu ligi 200 uut lasteaiakohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles