Kirjanikke tuleb üsna kaugelt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Festivali Prima Vista tänavune tunnuslause on «Aeg lendab».
Festivali Prima Vista tänavune tunnuslause on «Aeg lendab». Foto: Prima Vista

Kolm päeva veel ning algabki Tartus kümnendat korda Eesti suurim rahvusvaheline kirjandusfestival Prima Vista. Tänavu on patroon Leelo Tungal. Festival avatakse 9. mail kell 12 ülikooli raamatukogu konverentsisaalis.

Neljapäevast pühapäevani võib Emajõelinnas kohata programmijuht Marja Undi teatel mitmeid maailmas tuntud sõnameistreid.

Väliskülalistest on teiste seas tulemas ulmekirjanik ja küberpungi üks rajajaid Bruce Sterling, rahvusvaheliselt tunnustatud vene kirjanikud Marina Palei ja Leonid Mletšin ning intellektuaalsete põnevusromaanide meister Thomas Hettche.

Samuti esineb Prima Vistal üks tuntuimaid poola nüüdiskirjanikke Olga Tokarczuk, soome noorema põlve kirjamees Joel Haahtela ja läti kirjandusrühmitis Orbita.

Festivali kavas on tavakohased ettevõtmised, nagu raamatulaat ja pargiraamatukogu, aga ka üllatusi. Nii näiteks alustab Tartu Elektriteater kirjandusfilmide nädalat Uue Teatri saalis juba täna – kell 19 linastub film Allen Ginsbergi kuulsaimast teosest «Ulg». Seansi lõpus räägib biitnikest luuletaja Hannes Varblane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles