Vanemuise draamajuhiks soovib saada seitse meest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanemuise teater.
Vanemuise teater. Foto: Jack Christal

Vanemuise välja kuulutatud draamajuhikonkursi esimene etapp lõppes 30. aprillil. Teatri juhi Toomas Petersoni sõnul on konkursidokumendid saabunud seitsmelt kandidaadilt.

Homme koguneb Vanemuises koosolekule komisjon, et otsustada, kes neist saab kutse vestlusvooru. «Kõiki tõenäoliselt ei kutsuta,» lisas teatri juht. «Esimene valik tehakse teisipäeval, seejärel selgub, kes ja millal tuleb vestlusele ja kuidas me saame konkursiga edasi minna.»

Kandideerijate nimed jättis Peterson enda teada. «Kuni inimene ise pole lõplikult otsustanud, ei saa ka nime avalikustada,» ütles ta. «Olen endiselt seda meelt, et otsuse nime avalikustamise kohta saab ja tohib teha vaid kandidaat ise.»

Seda soostus Peterson siiski ütlema, et draamajuhiks ei soovi saada ükski naine. Ühtlasi selgitas ta, et valikukomisjonis on Vanemuise teatri töötajad, üheksa inimest. Nende hulgas on ka draamatrupi esindajad.

Komisjonis on teiste hulgas lavastaja ja näitleja Rein Pakk ning dramaturg-toimetaja Sven Karja. Viimane on tegutsenud sama teatri draamajuhina. Nüüdsel konkursil ei kandideeri draamajuhiks kumbki, küll aga täidab Sven Karja draamajuhi kohuseid praegu, pärast Urmas Lennuki lahkumist sellelt ametikohalt 30. aprillil.

«Nii nagu Sven Karja oli alguses abiks Urmas Lennukile, on ta abiks ka tulevasele draamajuhile,» ütles Toomas Peterson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles