TÜ sotsiaalteaduskonna dekaaniks sai Jaanus Harro

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TÜ sotsiaalteaduskonna dekaan Jaanus Harro.
TÜ sotsiaalteaduskonna dekaan Jaanus Harro. Foto: Sille Annuk

Tartu Ülikooli (TÜ) sotsiaalteaduskonna valimiskogu valis täna teaduskonna dekaaniks psühhofüsioloogia professori Jaanus Harro.

Harro sündis 1962. aastal Tartus, 1987. aastal lõpetas ta TÜ arstiteaduskonna. 1990. aastal kaitses ta TÜs meditsiinikandidaadi ning 1993. aastal Uppsala ülikoolis meditsiinidoktori kraadi. 1998. aastast on Harro psühhofüsioloogia professor.

Harro sõnul motiveeris teda dekaaniks kandideerima kolleegide usaldus. «Pean seda eelkõige hinnanguks seni tehtud tööle. Ma leidsin, et strateegina oleks minust teaduskonnale kasu,» ütles ta.

4. septembrist ametisse astuva dekaani sõnul on ees seisvad ülesanded seotud eelkõige uurimisrühmade tulemuslikkuse ja põhiõppe kvaliteedi tõstmise, samuti sotsiaalteaduste ühiskondliku rolli väljaselgitamisega.

«Ma ei näe võimalust, et tulevane tubli teadlane jätkaks oma haridusteed Tartu Ülikoolis, kui ta juba esimesel kursusel ei leia endale kohta ja kvaliteetset õpet,» selgitas Harro vajadust tõsta põhiõppe taset.

Praeguse dekaani professor Eiki Bergi volitused dekaanina kestavad 3. septembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles