Tartu talisuplejad lõpetasid hooaja

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talisuplejate mullune paraad vabariigi aastapäeval.
Talisuplejate mullune paraad vabariigi aastapäeval. Foto: Jaano Verbu

Mõni tund pärast seda, kui tudengipäevade raames avati teisipäeval Anne kanalis rannahooaeg, lõpetasid oma hooaja kogu talve jahedat vett nautinud taliujujad.

Anne kanal oli jääkaane all kokku 146 päeva. Igal hommikul käis seltskond inimesi jääd lõhkumas ning seejärel kastis igaüks end korraks vette - kes vaid viivuks kes viieks minutiks - vastavalt taluvusele.

Kokku käis talve vältel Anne kanalis ujumas ligikaudu 150 inimest. Igapäevaselt käijaid oli kümmekond. Noorim ujuja, kelle ema jääauku kastis, oli 4-aastane tüdrukutirts. Vanim oli aga 84-aastane mees Soomest.

Ujujate seltskond kujunes üsna rahvusvaheliseks. Lisaks Eestile ja Soomele käis kanalis sulistamas inimesi Bulgaariast, Poolast, Türgist, Itaaliast, Hispaaniast, Saksamaalt ning Šveitsist.

Hulk ujujaid eelistas talisupluseks hoopis Emajõge, kus Linnaujulast veidi ülesvoolu jäävat jääauku on lahti hoitud juba aastaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles