Need elegantsed topeltsilmused olid sõna otseses mõttes oma loojate signatuurid. Kord olid nende keerud nõtked ja peened, kord rohmakamad ja laialivalguvad. Kord olid nad hamba all tihked ja tänkjad, kord jälle poorsed ja pudedad. Kord tundis keel neis domineerivat karamelli, kord jälle kakaod, vahel koguni kohvi! Mis seal rääkida – kringeljokk oli Giga pagari kvaliteedimärk.
Variatiivsuse valguses, mille välja tõin, võib see ju mõjuda vastuokslikult, kuid ei: ammu enam ei tähenda kvaliteet minu jaoks standardsust, vaid just nimelt muutlikkust, mille tagant aimub inimene, päris inimene – kondiiter oma meeleolude, maitse-eelistuste ja maailmavaatega.
Sõbra sünnipäevale minnes kaasasin kingipakki ikka suhkrupuistega kringlikese ning, tõesõna, selle küpsetise hingiühendavat mõju olen märganud ka väljaspool oma lähikonda. Ikka meenub mulle pildike kahest noorest armunust, teel üle foorituledega vöötraja Tartu poe ees, kringeljokk nende vahel, kummagi väike sõrm läbi ühe selle keeru.
Kilekotte, mille sisse pagaritooteid pakendati, sõlmisid letitagused prouad erineval viisil: kaks neist vedas kotisuule tavalise ühekordse sõlme, misjuures vanem hoolitses alati, et saiakeste ümber kotis ei jääks liiga palju õhku.
Minu lemmikteenindaja aga tõmbas kotisuu kahest servast kriipsuks, keerutas saiakesi paar korda «üle võlli» ja sidus omavahel kokku sel teel moodustunud sabad. Mugav oli avada seda kotti, ka talvel pakasepäevil: pruukis vaid käsi kindast korraks vabastada, nimetissõrm sõlme alla libistada, kergelt tõmmata – ning juba puhkeski hõrk võiroos oma ümbrisest.