Oa tänava skandaal võtab uusi pöördeid

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile ennelõunal käis Oa 10c ehitusplatsil betoonivalu, seda hoolimata linnavalitsuse esmaspäeval vastu võetud ja teisipäeval jõustunud korraldusest peatada maja ehitusluba.
Eile ennelõunal käis Oa 10c ehitusplatsil betoonivalu, seda hoolimata linnavalitsuse esmaspäeval vastu võetud ja teisipäeval jõustunud korraldusest peatada maja ehitusluba. Foto: Margus Ansu

Tartu arhitektuuri ja ehituse osakonna juhataja Karin Raid lahkub Oa tänava kortermaja ehitusel lahvatanud skandaali tõttu ametist.

Tartu linnavalitsus otsustas eile rahuldada arhitektuuri ja ehituse osakonna juhataja Karin Raidi lahkumisavalduse, ta lahkub ametist 6. mail.

Raid andis lahkumisavalduse Oa tänava krundil käiva arendustegevuse pärast tekkinud probleemide tõttu.

«Lahkun ametist, et keegi ei saaks seada kahtluse alla otsuseid, mis linnavalitsus langetab Oa 10b/10c asjus nüüd ja edaspidi,» oli pressiteates toodud Raidi põhjendus.

Pingete maandamine

Tartu abilinnapea Raimond Tamm ütles, et viimase kümne päeva sündmused on põhjustanud väga palju pingeid ka linnavalitsuses ja Raid leidis, et pingete maandamiseks oleks mõistlik ametist lahkuda.

Tamm selgitas, et nagu varemgi öeldud, ei näe linn ehitusõiguse määramises probleeme, kui välja arvata Herne 21 naabritelt kooskõlastuse võtmise küsimus.

Oa tänava kortermaju ehitab Raidi venna Marko Pervi firma ning kahtluse alla on sattunud endiste garaažide kortermajadeks laiendamise õiguspärasus. Muu hulgas on projektile võtmata kooskõlastus naabritelt, kelle krundi piirile üks kortermajadest kerkib.

Linnavalitsus otsustas esmaspäeval oma korraldusega peatada Oa 10c maja ehitusloa ja see jõustus teisipäeval. Ometi jätkus ehitus veel üleeile ja eilegi, kui käis betoonivalu.

Tartu abilinnapea Raimond Tamm ütles, et ehituse jätkumine tuvastati paikvaatlusega.

Marko Perv ütles ehituse jätkamise põhjenduseks, et tema sai teate kätte eile kell 14 ja siis peatus ka ehitus.

Tartu linnasekretär Jüri Mölder lausus, et seda väidet ei saa tõsiselt võtta, sest esmaspäeval pärast linnavalitsuse istungit saadeti teade Pervi firma ametlikule meiliaadressile.

Väärteomenetlused

Ehituse loata jätkamise tõttu on Tartu linna menetlusteenistus alustanud väärteomenetlust.

Väärteomenetlust on juba alustatud ka kortermaja kõrvalt suure papli raieloata langetamise eest. Niisamuti on väärteomenetlust alustatud seetõttu, et Oa 10c akende asetus ei vasta projektile, ehitatud on projektist mööda, tutvustas menetlusteenistuse juht Imbi Kivi.

Neljas väärteomenetlus tuleb põhjusel, et Tartu ehitusjärelevalve juhti Andres Ainti ei lastud eile ehitusplatsile.

«Ametnik peab saama igal ajal ehitusobjektile. See oli esimene kord, kus mind kui ehitusjärelevalveametnikku objektile ei lastud. See on ülbus ruudus,» ütles Aint.

Ta möönis, et Perv pakkus aja, millal saab objektil kohtuda. «Objektil olles ei pea ma omanikuga kokku saama, pean juurde saama igal ajal,» selgitas Aint, miks sellest ei piisa.

Üleeile õhtul korraldasid supilinlased aga Raekoja platsil meeleavalduse Oa tänava majade ehitusel puhkenud segadusele tähelepanu juhtimiseks.

Raekoja trepile kanti hulk telliseid, millele oli kirjutatud näiteks «Grammatiliselt on see garaaž. R. Tamm» ja «Sinu jaoks on see garaaž, Raimond!».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles