Koidula esimene sõit jäi pooleli

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisiparvlaev Koidula tegi esimese sõidu Laaksaarest Piirissaarele kolmapäeva asemel neljapäeval.
Reisiparvlaev Koidula tegi esimese sõidu Laaksaarest Piirissaarele kolmapäeva asemel neljapäeval. Foto: Sille Annuk

Piirissaare kanalist kadus viimane jää esmaspäeval. Kolmapäeva, 1. mai hommikul asus Laaksaarest saarele teele reisiparvlaev Koidula, mis tol päeval sihtkohta aga ei jõudnud.

«Saatsin Koidula hommikul kell pool kaheksa teele, aga Piirissaarele see ei jõudnud, generaator läks kärssama,» rääkis Laaksaare sadamavaht Sirje Heinoja.

Koidula kapten Riivo Demus lisas, et laeval tekkisid poole reisi peal vooluprobleemid. Kapten pööras aluse ringi ja sõitis automaattoite abil Laaksaarde tagasi.

Esimesel tööpäeval pidi Koidula tegema Piirissaarele kolm reisi. Esimesel soovis Piirissaarele sõita neli inimest, järgmisel aga saarele sugulastele külla sõita Narvast tulnud kolm inimest. «Nemad läksid koju tagasi,» märkis Sirje Heinoja. «Piirissaare rahvas tuli kolmapäeval oma paatidega Laaksaarde, et siit toidukaup ära viia.»

Eile hommikul käis laeval remondimees ja õhtul kell 17.15 hakkas Koidula tagavarageneraatoriga Piirissaare poole sõitma. «Uut generaatorit ei ole vaja, olemasoleva saab ära remontida,» ütles Riivo De­­mus.

Seitse meetrit lai ja 32 meetrit pikk Koidula valmis 2009. aasta varakevadel. Aluse tegemine maksis üle 1,5 miljoni euro, millest suurem osa tuli euroliidu regionaalarengu programmist ja osa Eesti riigilt. Koidulale mahub poolsada reisijat ning kuus sõiduautot või neli sõiduautot ja buss.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles