Galerii: öölaulupidu Tartu laululaval

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Öölaulupeo kolimine Kassitoome orust laululavale tõi tudengiringkondadesse arvamuse, justkui poleks see pidu enam päris see. Kõhklustele vaatamata kogunes aga laululava puupüsti kuulajaid ja kaasalauljaid täis.

Kõlasid pidulikud kevadpäevade avakõned ning linnapea Urmas Kruuse kontrollis, kas pidulistel on ikka hääl lahti lauldud. Selgus, et häälega oli kõik korras.

Esimese lauluna kõlas Eesti hümn, mida kogu laululava täis rahvast laulis kaasa püstijalu. Programm jätkus seejärel juba kergemate rahvaviisidega nagu «Kungla rahvas» jt.

Tuhanded sammusid peopaika Raekoja platsilt alguse saanud rongkäigus, kuid paljud pidulised saabusid ka autoga. Kella poole 10 paiku õhtul olid laululava ümbruse parklad autodest ummistunud. Ka ümberkaudsetel Supilinna tänavatel oli parkimiskohta väga raske leida.

Inimeste voog kesklinna poolt ei tahtnud aga vaibuda. Öölaulupidu on paljude jaoks justkui tähis: nüüd tuleb aeg maha võtta. Tuleb laulda ja rõõmustada.

Piduliste rõõmu varjutas veidi vaid see, et kella 21.45 ajal hakkas Tartus sadama kerget vihma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles