Descartes’i lütseum avab pikapäevakooli

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Descartes'i lütseum.
Tartu Descartes'i lütseum. Foto: Margus Ansu

Descartes’i lütseum plaanib uuel kooliaastal käima panna pikapäevakooli, kus esimese klassi lapsed saaksid pärast tundide lõppu vanemate kojujõudmiseni aega veeta.

Kooli direktor Jaan Reinson rääkis, et vajadus sellise rühma järele on olnud tegelikult kogu aeg. «Kui laps on käinud iga päev lasteaias ja tuleb kooli, on see talle kardinaalne muutus,» ütles Reinson.

Tema sõnul on välismaal tavaline, et lapsi hoitakse koolis umbes sama kaua, kui vanemad on tööl.

Neljal päeval

Pikapäevarühm on lütseumis olnud varemgi, kaheksakümnendatel pakuti koolijärgset hoidu kõigile algklassiõpilastele. Kuna lapsevanemate huvi vaibus, suri see tasapisi välja.

Esialgu on koolil plaanis pikapäevakooli pidada esmaspäevast neljapäevani kella poole viieni õhtul. Reinsoni sõnul ei ole see aeg aga kivisse raiutud ning kui vanematega vesteldes selgub, et lastel oleks vaja kohta näiteks kella viieni, on see võimalik.

Praegu on linnale esitatud taotlus, et saada raha juba remonditud ruumi sobiva mööbli muretsemiseks ning et palgata inimene, kes lastega tegeleks. Direktor arvas, et klassiõpetajatel on niigi täiskoormus ja pikapäevakooli juhendamine venitaks tööpäeva liiga pikaks.

Tasuta teenus

Rühma avamine võib takerduda ka selle taha, et huvilisi ei leidu siiski piisavalt. Esialgu on arvestatud, et lapsi võiks tulla umbes 16, kuid ruumi peaks jätkuma kuni 24 õpilasele.

Vanematele räägitakse sellest võimalusest koolis juba praegu, kui nad esitavad avaldusi laste koolipanekuks.

Lapsevanematele on pikapäevarühm tasuta. Ainus kulu on toiduraha, sest kaua koolis olijatele pakutakse ka teist toidukorda ning selle hind on tõenäoliselt sama mis lõunasöögil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles