Väljamõeldud õnnetustest teatavad petturid tegutsevad üha aktiivsemalt

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelmid petavad telefoni teel inimestelt raha välja.
Kelmid petavad telefoni teel inimestelt raha välja. Foto: Elmo Riig / Sakala

Lõuna prefektuuri juhtimiskeskusele on täna, reede pärastlõunal, teatanud juba kolm Tartus elavat inimest venekeelsest telefonikõnest, kus neile teatatakse õnnetusse sattunud lähedastest.

Helistajad pakuvad võimalust raha eest probleem lahendada. Õnneks ei langenud need inimesed  pettuse ohvriteks ning tegutsesid väga õigesti, teatades kahtlasest kõnest otsekohe politseile. Nii peaksid käituma kõik, kellele taolise sisuga kõned tulevad, kinnitas Lõuna prefektuuri pressiesindaja Agu Lall.

Kui petturid annavad mingi telefoninumbri ning teevad ettepaneku tagasi helistada, siis tuleks ka see number üles märkida ning samuti politseile teada anda. Mingil juhul pole vaja tagasi helistada ega raha maksta, rõhutab politsei esindaja.

Kõik, kes seda teadet loevad, peaksid ühendust võtma oma eakate sugulaste ja tuttavatega ning hoiatama neidki petturite eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles