Üle raeplatsi levinud supilõhn andis teada festivalist

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Igal kevadel on Tartus kindel üks asi - kui Raekoja platsile ilmuvad supitermosed, on käes Supilinna päevad. Jahedas ilmas lasi end kuuma supiga kostitada sadu inimesi nii Tartust kui kaugemalt.

«Ei maksa midagi, pange rahakott ära,» ütlesid termoste juures kulpidega askeldanud naised mehele, kes uuris, kui palju tal kõhutäie eest kukrut kergendada tuleb. Kümmekond minutit pärast südapäeva seisis tema taga supijärjekorras veel pea poolsada inimest.

Mitmed nende seast olid supijagajaile juba vanad tuttavad. Paljud sattusid üritusele aga juhuslikult. Mõned turistidki ei pidanud liiga ekstreemseks mekkida hapukapsasuppi.

«Tasuta! Ja leib ka veel. Mis sa hing veel ihkad,» rõõmustas vanem meesterahvas, kes jõudis supijagajateni vahetult enne seda, kui termosed tühjaks said. Kui supp söödud, said linlased jälgida Tartu üliõpilasteatri lavastust Jaapani farssidest.

Supilinna päevad jätkuvad täna õhtuse ekskursiooniga linnaosas. Põhiline pidu läheb aga lahti homme homme hommikul lustaka rongkäiguga. Kogu päeva astub linnajao peoplatsil lavale arvukalt esinejaid. Peo külalised saavad lisaks osaleda paljudes töötubades. Linnaosa avab pidulikult uue kiige ning huvilised saavad seilata lodjaga Emajõel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles