Tartu jooksumaraton ootab Elva jõe kiiret taandumist

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu jooksumaratoni rada 20. aprillil.
Tartu jooksumaratoni rada 20. aprillil. Foto: Klubi Tartu Maraton

Palju ei puudunud, et Elva jõe kõrge veetase oleks nihutanud Tartu jooksumaratoni ühistreeningu radu. Viimastel päevadel on jõgi hakanud siiski taanduma.

Esmaspäeval, 29. aprillil peetav ühistreening oli suure küsimärgi all veel nädalapäevad tagasi, kinnitas Klubi Tartu Maraton pressiesindaja Greete Kempel. Viimastel päevadel on aga jõgi jooksuraja vabastanud ja nii ühistreening kui ka maratonise tulevad harjumuspärastel radadel.

Tavapäratult pikk talv põhjustas sellegi olukorra, et Tartu suusamaratoni rada ette valmistanud rajameister pidi tegelema ka lume koristamisega. Võistluste direktor Kunnar Karu lausus samuti, et kui tihtipeale on talvise rajahoolduses murekohaks lume vähesus, siis üllatuslikul kombel on selle aasta talv põhjustanud hoopis uue mure – kuidas õigeaegselt rada jooksmiseks valmis seada.

Nii tuli 23 ja 10 km rajad lumest puhastada, et maapind saaks võistluste eel taheneda.

Karu lisas, et maratonirada on praegu suures osas jooksmiseks sobilik. «Küll leidub aga märgi lõike, seega valge jooksujalats ei pruugi ühistreeningul päris valgeks jääda.»

23 km pikkune 31. Tartu jooksumaratoni rada on plaanis ära tähistada uue nädala alguses, et inimestel oleks vabadel päevadel võimalus harjutama minna.

Tartu jooksumaraton on kavas emadepäeval, 12. mail marsruudil Otepää-Elva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles