Nüüd ja 25 aastat tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: ERM

18. aprillil pani Eesti Rahva Muuseum näitusemaja fuajees üles 25 aasta taguseid Tartu muinsuskaitsepäevi meenutava näituse «Jääminek» (kuraator Sirje Madis­son).

Oma aega esindavad nii fotod kui dokumendid. Rahvajõgi tänavatel, emotsionaalne debatt Eesti Põllumajanduse Akadeemia aulas Eesti Rahva Muuseumi asukoha ja ehitamise üle.

Kandes kõrvuti kolme lippu, ühe vardas sinine, teises must, kolmandas valge kangas – kokku sinimustvalge, Eesti Wabariigi riigilipu värvid, astub rahvamass Riia mäest alla Raadi poole. Seal takistab järvekaldast edasi liikumist okastraat ja hoiatav silt – Keelutsoon! Okastraadi taga on Nõukogude Liidu sõjaväeosa.

25 aasta taguste sündmuste meenutamine ja üles seatud näitus valmistavad ette uut, hoopis rõõmsamat ja optimistlikumat ühist rongkäiku 30. aprillil. See viib meid 21. sajandi ühele tähtsale üritusele – Eesti Rahva Muuseumi päris oma maja nurgakivi panekule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles