Hõljuk kaotas seeliku

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rebella töömehed parandasid üleeile Laaksaare sadamas pii­rissaarlaste hõljuki.
Rebella töömehed parandasid üleeile Laaksaare sadamas pii­rissaarlaste hõljuki. Foto: Vitali Trots

Piirissaare valla hõljukiga teisipäeval suurele maale asju ajama sõitnud saarerahvast tabas veidi enne maabumist ebameeldiv üllatus: jää- ja veesupis sõitnud hõljuk andis loodusele alla.

«Meie hõljukijuht Nikolai Kuznetsov on hoolas mees, ta sõidab väga ettevaatlikult,» rääkis Piirissaare vallavanem Siim Avi. «Aga olud on järvel praegu väga keerulised ning nii läks meie valla hõljuk Mars 700 kõigest sadakond meetrit enne Laaksaare sadamat katki.»

Õnneks suutis hõljukikapten sõiduriista ja reisijad vaevaliselt, kuid siiski edukalt sadamasse toimetada.

«See ei olnud suur viga,» ütles Piirissaare hõljukit hooldava inseneri- ja tehnikaühistu Rebella töötaja Tiit Schasmin. «Hõljukil oli lihtsalt tagumine seelik lahti tulnud.»

Kõnekeeli kutsutakse seelikuks hõljuki kummist äärist. «Eks sõidu ajal kogunes seelikusse omajagu jääd ja vett, nii läks ääris raskeks ning tuligi lahti,» selgitas Tiit Schasmin.

Lähtel tegutseva Rebella töötajad jõudsid Laaksaarde appi tunniga, hõljuk sai jälle sõidukorda neljakümne minutiga. Pärast remonti tegi Nikolai Kuznetsov mustaks tõmbunud vesisel jääl Piirissaare rahvale veel kaks reisi. Eile käis hõljuk jälle Laaksaares, kust viidi saarele värsket toidukraami ja posti.

«Praegu ongi hõljuk Piirissaare rahva ainus sõiduvahend,» märkis Siim Avi. Et Peipsi ja Lämmijärve jää on veel paks, siis võib Piirissaare elanike arvates selle kadumiseks kuluda ilmast olenevalt nädal või isegi poolteist.

Kuna Peipsile ja Lämmijärvele on praeguste jääolude pärast inimestel minek keelatud, loodavad Piirissaare kalurid, et keskkonnaminister lükkab tänavu kalapüügikeelu alguse 5. mailt edasi 15. maile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles