Soome Instituut kolib vanasse raamatupoodi

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome Instituut kolib. Mööblit tassivad Martti Uibos ja Ingmar Rebane (valges mütsis).
Soome Instituut kolib. Mööblit tassivad Martti Uibos ja Ingmar Rebane (valges mütsis). Foto: Risto Mets

Täna hommikul peatus Ülikooli 11 hoone ees kolimisauto. Martti Uibos ja Ingmar Rebane hakkasid uksest, kust aastakümneid on käinud Ülikooli raamatupoe külastajad, sisse tassima mööblit ja raamatukaste.

See oli päeva esimene koorem. Peaaegu kaks kuud väldanud remont on lõppenud ja linnalt selle hoone esimese korruse üürile võtnud Soome Instituut võis hakata kolima.

Tartlastele ja meie linna põhjamaistele külalistele tuntud aadressilt Vanemuise tänavas tuli välja kolida. Põhjuseks toob Soome Instituut asjaolu, et nood ruumid jäid instituudile ja peamiselt just raamatukogule ajapikku väikseks. Ühtlasi andis instituut teada, et uutes ruumides saab tööd alustada nõnda, et võiks ka külastajaid vastu võtta, pärast suurt suve, alates 26. augustist.

Tartu linnavalitsuse linnavarade osakonna majandamisteenistuse juhataja Eva Lääne andmeil on Soome Instituudiga sõlmitud leping Ülikooli 11 esimese korruse kasutamiseks 1. oktoobril 2012. Leping kehtib viis aastat. Hoone teisele korrusele on kolinud linnavalitsuse sisekontrolliteenistus ning kolmandale ja osalt ka esimesele linnavalitsuse arhiiv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles