Ränilinna arendamiseks tuleb arutelu

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ränilinna planeering hõlmab muu hulgas ala, kus leidub ka kaitsealuseid orhideid - balti sõrmkäppi.
Ränilinna planeering hõlmab muu hulgas ala, kus leidub ka kaitsealuseid orhideid - balti sõrmkäppi. Foto: Andres Ehrenpreis

Reedel korraldab Tartu linnavalitsus 75 hektarit hõlmava Ränilinna üldplaneeringu arutelu, kus tuleb tutvustamisele ka keskkonnamõjude hindamise aruanne.

Tartu linnavalitsus võttis vastu oma seisukohad laekunud ettepanekute kohta 9. aprilli istungil ning need on kättesaadavad linna kodulehel.

Kuna seisukohtade võtmine osutus planeeritust aeganõudvamaks ja linnavalitsuse seisukohti ei jõutud seetõttu planeerimisseaduses sätestatud tingimustel teatavaks teha, korraldatakse planeeringu avaliku väljapaneku tulemusi tutvustamiseks täiendav arutelu.

Planeeringuala asub Aardla, Ringtee ja Raudtee tänava ning Ülenurme valla piiri vahelisel maa-alal, mis on praegu enamjaolt hoonestamata ning kus ei ole välja kujunenud ühtset krundi- ja teedestruktuuri.

Üldplaneeringu eesmärk on mitmekesistada Ränilinna maakasutust ning siduda omavahel olemasolev ning kavandatav elu- ja ärikeskkond.

Planeeringu lahendus jagab piirkonna 16 alaks, millele on määratud maakasutuse juhtotstarbed ja üldised maakasutustingimused. Lahenduse keskseks elemendiks on linnaosa keskväljak, mida rõhutatakse hoonestuse tiheduse, mitmekesiste funktsioonide ning kõrguste abil.

Keskväljakuga ristuvad teljed on kavandatud jalakäijatele ja kergliikluseks. Planeering näeb ette linnaosa ühiskondliku keskuse, spordihalli ja lasteaia ehitamise võimaluse.

Elamualad on paigutatud suurematest liiklussoontest eemale rohealade lähedusse. Kohalikele elanikele keskenduvad teenused koonduvad keskusala piirkonda ning elamualade lähistele.

Huvilised on Ränilinna üldplaneeringu arutelule oodatud reedel, 26. aprillil kell 15 linnaplaneerimise ja maakorralduse osakonda, Raekoja plats 3, III korrus, tuba 303.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles