Ööklubi sihib vanemaid kundesid

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uues klubis on viis baari, peasaal ja vipiruum.
Uues klubis on viis baari, peasaal ja vipiruum. Foto: Margus Ansu

Ülikooli ja Vallikraavi tänava nurgal asuva Olympic Casino peal avatakse sel reedel uus ööklubi Vabank. Klubi kontseptsioon on selline nagu samanimelisel pealinna klubil, kus vanusepiirang on 21 eluaastat.

«Tartu on meeldivalt üllatanud ja me ei leia, et konkurents selles valdkonnas liiga tihe on,» põhjendas pealinna klubi turundusjuht Kädi Eelmaa, miks Tallinnas tegutsev ööklubi laieneb Emajõelinna. «Vabank peaks suutma täita veel olemasoleva tühimiku ja jõudma klientuurini, kes pole tänini endale seda õiget leidnud.»

See, et ööklubi rajati kasiinoga ühte hoonesse, oli Eelmaa sõnul juhuslik, kuid tuleb klubile vaid kasuks.  

Klubi ruumilahendus ja sisekujundus järgib Tallinna klubi põhimõtteid. Sissepääsul kehtib vanusepiirang 21 eluaastat, pildistada ja filmida pole lubatud. «Tunduvad tühised argumendid, kuid klubi klient väärtustab loodud tingimusi, mis lubavad meeldivalt lõõgastuda,» põhjendas Eelmaa.

Klubi peasaalis mängitakse Eelmaa sõnul maailmas praegu populaarseid tantsulugusid ning vipiruumis R’n’B-muusikat. Klubi on avatud vaid reedeti ja laupäeviti.

Klubi loob ligi paarkümmend uut töökohta. Klubi omanikeringi kuuluvad kas otse või oma firmade kaudu Harald Raid, Sven Kavald, Timo Tirs ja Kristjan Tolmats.

Hotell seina taga

Ööklubiga samas majas tegutseva Barclay hotelli juhataja Urmas Uustal ütles, et suhtub klubi tulekusse hästi. «Mida rohkem on Tartus meelelahutuskohti, seda rohkem tahavad teised eestimaalased siia tulla,» sõnas Uustal. Samas tunnistas ta, et koos ööklubiga võib tekkida müraprobleem.

«Sellega on nii ja naa. Olin ise mõõtmise juures ja esimesed tulemused olid halvad. Aga kui nad muusika maha keerasid, jäi see hotelliosas normi piiresse. Nad väidavad, et ükski diskor muusikat kõvemaks keerata ei saa, sest piirajad on peal. Kui see jääb nii, pole probleemi, aga tõe kriteerium on praktika ja eks seda ole hiljem näha,» rääkis Uustal.

Maasikas tervitab

Vabankist vaid kiviviske kaugusel seitse aastat tegutsenud ööklubi Maasikas ei pidanud uut tulijat konkurendiks. Klubi juhatuse liige Allan Tull ütles, et mida rohkem on tänavalõigul elu, seda parem. «Meie poolt on nad teretulnud. Nii nagu ka Mint ja Entri. Vanasti olime üksik hunt, praegu on elu ümber meie,» ütles Tull ja lisas, et ööklubide kliendid käivad nagunii kõikides klubides.

Seitse aastat tegutsenud ja kaua populaarsust nautinud Maasikas on eelmisest sügisest samuti lahti vaid reedeti ja laupäeviti. Tulli kinnitusel on põhjuseks see, et inimesed käivad väljas tunduvalt vähem kui näiteks kolm aastat tagasi.

«Põhjusi on mitu. Pealetulev põlvkond ei ole ööklubiinimesed. Nad on üles kasvanud Nottides ja Mökudes. Nad on nii-öelda tänavajoojad, harjumused on teised. Neist ei kasva klubiinimesi, aga ööklubid seepärast välja ei sure,» lausus ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles