Otsalt võis ühe kuriteo toime panna viimase kuu aja jooksul

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida politseiprefekt Aivar Otsalt peeti neljas kuriteos kahtlustatavana kinni.
Ida politseiprefekt Aivar Otsalt peeti neljas kuriteos kahtlustatavana kinni. Foto: Margus Ansu / Postimees

Ida- ja endine Lõuna politseiprefekt Aivar Otsalt peeti täna kohtu poolt kinni kahtlustatuna neljas kuriteos. Neist värskeim on toime pandud viimase kuu aja jooksul ja see puudutab eraviisilist jälitustegevust.


Lõuna ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Margus Gross kinnitas täna ajakirjanikele antud pressikonverentsil, et Otsaltit kahtlustatakse uue Lõuna prefekti Tarmo Kohvi jälgimises ja tema kohta andmete kogumises, vahendas Reporter.ee videolõik.



Kahtlustuse kohaselt tegeles Tarmo Kohvi jälitamisega Otsalti käsul Lõuna prefektuuri ülemkomissar Raivo Kiisk, kes oli omakorda appi võtnud veel kaks isikut. Üks neist Lõuna prefektuuri töötaja, teine isik, keda on varem kriminaalkorras karistatud. Kahtlustatavaid olevat hetkel uurimise all koguni kümme.



Oletatakse, et jälitustegevusega püüti koguda Lõuna prefekti mainele kahjulikku informatsiooni. See oleks aga omakorda kaasa aidanud Kohvi lahtikangutamisele prefekti ametikohalt.



Lisaks sellele pannakse Otsaltile süüks Lõuna- ja Ida prefektuuride rahaliste vahendite omastamist summas üle 10 000 krooni. Samuti relvade ebaseaduslikku käitlemist ja ebaseaduslikule jahipidamisele ja kalapüügile kaasa aitamist.



«Politsei kõrgema juhtkonna üks eesmärk on oma ridadest ebaausad ja kuritegelikku teed läinud politseinikud välja tõrjuda,» selgitas telekanalile politseiameti peadirektor Raivo Küüt.



Peadirektor tegi täna ka siseministrile ettepaneku määrata Ida prefekti kohuseid täitma politseiameti liiklusjärelvalve ja korrakaitseosakonna operatiivtalituse ülemkomissar Margus Kotter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles