Tartu Ülikoolis asus ametisse uus IT-juht

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli peahoone.
Tartu Ülikooli peahoone. Foto: Margus Ansu

Esmaspäeval asus Tartu Ülikooli IT-osakonna uue juhina tööle Nevil Reinfeldt, kes on varem töötanud Playtech Estonias projektijuhi ja tarkvaraarendajana, Elionis osakonnajuhatajana ning IT-ettevõttes Webmedia.

Jaanuari keskpaigas, pärast eelmise IT-osakonna juhi Andres Salu vallandamist, kuulutas ülikool välja avaliku konkursi IT-juhi leidmiseks. Konkursile tuli 12 kandidaati, kuid siis sobivat juhti ei leitud.

Tartu Ülikooli kantsler Andres Liinat rääkis, et ehkki kandidaatidel olid huvitavad töökogemused ja siiras huvi ülikooli aidata, ei tehtud kellelegi neist otsest pakkumist. Põhiliseks kriitiliseks teguriks oli vähene juhtimiskogemus, märkis Liinat.

Kui avaliku konkursiga sobivat kandidaati ei leitud, jätkas ülikool sihtotsinguga, kuhu leiti 13 kandidaati.

Tema sõnul rääkisid Reinfeldti kasuks sobivad isiksuseomadused ülikooli IT-valdkonna ees seisvate ülesannete lahendamiseks, nii valdkondlik kui ka juhtimiskogemus suurtest ja edukatest organisatsioonidest IT-sektoris, rahvusvaheline töö- ja juhtimiskogemus ning positiivne tagasiside eelmistelt tööandjatelt.

Küsimusele, mis teemadega peaks uus IT-juht kantsleri hinnangul esmalt alustama, vastas Liinat: «Nevili tööülesanded on eelkõige seotud ülikooli IT-valdkonna edasiarendamisega, ülikooli IT arengukava elluviimisega. Kui mõnda valdkonda esile tõsta, siis lähiaja fookuses on arendustegevuse töökorralduse parendamine, ülikooli kui tellija kompetentsuse suurendamine, eelduste loomine pikaajaliseks efektiivseks IT-valdkonna toimimiseks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles