Tartu kõrgem kunstikool valis neljale erialaosakonnale juhatajad

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu kõrgema kunstikooli (TTK) nõukogu valis järgmiseks viieks aastaks tekstiiliosakonna juhatajaks professor Aet Ollisaare, maalingute osakonna juhatajaks dotsent Heli Tuksami, meedia- ja reklaamikunsti osakonna juhatajaks Jaanus Eensalu ning nahadisaini osakonna juhatajaks Maila Käose.

Aet Ollisaar on tekstiiliosakonna juhataja alates selle loomisest aastal 2000. Ta on 1986–1991 õppinud Eesti Kunstiakadeemias tekstiilikunsti erialal. Aastatel 1992–2000 töötanud Tartu kunstikoolis ja seejärel Tartu kõrgemas kunstikoolis õppejõu ja tekstiiliosakonna juhatajana, aastatel 1997–1999 ka Tartu kunstikooli direktori asetäitjana.

Heli Tuksam on juhatanud TKK maalingute osakonda alates selle loomisest 2000. aastal. Ta on Eesti Kunstnike Liidu liige ning tegutsenud peamiselt vitraažikunstnikuna. Samuti on Tuksam osalenud juhendajana mitme ajaloolise interjööri seinamaalingute uuringutel ning restaureerimisel.

Jaanus Eensalu on juhatanud meedia- ja reklaamikunsti osakonda 2008. aastast, olles 2005. aastal sama eriala lõpetanud. 2012. aastal lõpetas Tartu Ülikooli filosoofiateaduskonnas kultuurikorralduse eriala ja omandas sotsiaalteaduse magistrikraadi. Eensalu kuulub Eesti Kujundusgraafikute Liitu.

Maila Käos on lõpetanud TKK-s 2003. aastal nahakunsti eriala, 2004. aastal Tartu Ülikoolis kunstiõpetuse õpetajakoolituse ning 2008. aastal kunstiõpetuse magistrantuuri. Tartu kõrgemas kunstikoolis on Käos õppejõuna töötanud 2005. aastast. 2006. aastast on Käos Eesti Nahakunstnike Liidu liige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles