Kitseoja ei mahtunud enam truupi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadine Kitseoja tekitas autoteesse viie meetri laiuse ja kahe meetri sügavuse augu.
Kevadine Kitseoja tekitas autoteesse viie meetri laiuse ja kahe meetri sügavuse augu. Foto: Margus Ansu

Luunja vallast läbi voolav väike Kitseoja muutus möödunud nädalal sulavete mõjul mäslevaks kärestikuliseks jõeks. Vett tuli nii palju, et Ojaküla tee alt läbi minevasse truupi see enam ära ei mahtunud.

Ilmselt möödunud neljapäeva õhtul tungisid vetevood truubi kõrval läbi teetammist ja viisid Emajõe poole tonnide kaupa kruusa. Autotee sees haigutab umbes viie meetri laiune ja kahe meetri sügavune auk.

Kohalikud elanikud panid Ojaküla teele üles käepärastest vahenditest meisterdatud liikumist keelavad märgid. Sellest hoolimata sõitis pühapäeva õhtul uhtorgu sisse sõiduauto Volkswagen Passat, mis pööras külavaheteele Luunja–Aovere maanteelt ning liikus Tartu suunas. Õnnetus juhtus politsei andmetel kella 18.58 paiku.

Masinas istus kolm meest ja seitsmeaastane poiss. Auto sai uhteorgu kukkudes tugevasti kannatada. Kiirabi viis kõik sõidukis viibinud tervisekontrolliks haiglasse.

Kõik autos viibinud täiskasvanud olid joobes, kuid kes istus roolis, seda alles selgitatakse. Eile päeval oli masin uhtorust välja sikutatud.

Kitseoja on selle truubi juurest teed uuristanud varemgi. Valla teid hooldava osaühingu Luunja HMT juhataja Ivar Süld märkis, et truup vajab kapitaalremonti. «Terve truup tuleb uuesti ehitada,» sõnas ta. Alustada saab sellega alles siis, kui vesi on langenud.

Peagi koguneb vallavalitsuses komisjon, kes peaks otsustama teeremontide üle. Seni plaanib teehooldaja paigutada teelõigule peale liiklusmärkide ja helkurkoonuste ka lindid, et juhid ohtu märkaksid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles