Kas Idaringtee ohustab Taara tammikut?

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lammi tee ääres tuleb ümber istutada 26 tamme, mis jäävad ette Idaringteele.
Lammi tee ääres tuleb ümber istutada 26 tamme, mis jäävad ette Idaringteele. Foto: Kristjan Teedema

Kas Taara tammik ja Lammi tee äärne puuderivi on Idaringtee ehituse tõttu ohus?

Andres Pool
Tartu linna­majanduse osakonna asejuhataja:

Taara tammik ei ole ohus. Ohus on tammede rida Lammi tänava ääres, ehitusele jääb jalgu 26 tamme ja need on kavas ümber istutada.

Nüüd tekivad agad. Tammed on istutatud aastal 2002 ja on kümme aastat seal kasvanud, juured on laiali läinud. Kui hästi istutamine õnnestus, seda öelge sügisel. Kas saab kirjutada sügisel artikli, miks puud ära kuivasid – mõni võib kuivada.

Millal on istutamine plaanis?

Seda tuleb teha nüüd kevadel enne pungade puhkemist, niipea kui maa ära sulab. Eks me vii need Taara tammikusse.

Tammiku mõte käidi välja 2008. aastal. Need puud on istutatud 2002. aastal ja need ei ole Tammiku ega aukodanike puud. Omal ajal läks lihtsalt tühi paljas tänav üle põllu. Nüüd jääb osa neist ringristmiku ja Lammi tee kõnniteede alla.

Aga paanika tuleb sellest, et kõik puud on punased. Sügisel sai saadetud mees, kes märgiks ära, millised puud ette jäävad. Ta märkis ära igaks juhuks kõik. Nii et see märgis ei tähenda midagi.

Kas ette jääb ka muud liiki puid?

Teisel pool Lammi teed on vaheldumisi hobukastanid ja ebatsuugad. Seal jääb üks ebatsuuga ette. Aga need on veelgi suuremaks kasvanud, nende ümberistutamine ei õnnestu.

Mis sinna ikkagi tuleb?

Tuleb kolme haruga ristmik, on arvestatud neljanda haru tekkimisega. Tahame Idaringteega jõuda vähemalt Räpina maanteele välja.

Kas jääb kahetasandilise rist­­miku võimalus tulevikus?

Võimalus jääb, aga vaevalt et lähiaastatel tekib selline ümberehitamise võimalus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles