Täna algavad heakorratalgud

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu heakorrastalgud 2010. aastal (pildil Maarja kooli 2.klassi õpilased kooli ümbrust koristamas).
Tartu heakorrastalgud 2010. aastal (pildil Maarja kooli 2.klassi õpilased kooli ümbrust koristamas). Foto: Sille Annuk / Postimees

Täna algavad kaks nädalat kestvad Tartu heakorratalgud, milleks linnavalitsus on välja pakkunud 80 talgupaika, kuid ka kodanike algatust ei tõrjuta.

Reedel sai talgute peakorraldaja, Tartu linnapuhastuse peaspetsialist Madis Tammeorg rõõmsalt teatada, et registreerunud on juba üle 500 inimese, ligi pooled talgupaikadest on ära jagatud ja talgulisi lisandub järjest.

«Muudkui tuleb soove. Objektid valime vastavalt jõule ja jaksule. Kui kollektiiv võtab ühendust, siis vaatame, kas on lapsed, kus kandis, kui palju on inimesi, läheneme personaalselt,» sõnas Tammeorg. Tema sõnul osaleb palju koole.

Talgutöid saab teha mitmel pool üle linna. Suured objektid on Annemõisas ja Jaamamõisas, endises Hiinalinnas Lehe tänava ääres, Mõisavahest Ihaste pool ja muidugi Emajõe ääres.

Ka Roosi tänava ääres, mida mööda viib otsetee ERMi uue hoone juurde, mille nurgakivi panek läheneb. «Teeme enne korda,» lausus Tammeorg.

Töö sisu on erinev. Ikka on palju prügikoristamist, nii lendprügi, mille tuul on kandnud, kui ka Tammeoru sõnul tagurlikul elemendil varjulistesse kohtadesse kantud prügi.

«Seda on, kuigi oleme talgute ajal leidnud koos menetlusteenistusega prügi seast dokumente ja muid tunnismärke. On antud ka teavet autode kohta, kes prügi maha panevad. Kui keegi näeb kuskil prügi põõsasse viskamist, andke teada,» rääkis Tammeorg.

On ka võsalõikust, et oleks vähem varjulisi kohti, kuhu prügi sokutada.

Suuremate koguste langetamiseks on tellitud saemehed ning talguliste ülesandeks jääb võsa kokkukandmine. Ka käsisae ja kirvega saavad talgulised kaasa aidata.

Tammeorg lisas, et kes soovib, võib ise talgupaiku välja pakkuda. Kui need jäävad erakrundile, tuleb korraldustöö enda peale võtta krundiomanikul. Linna korraldatud heakorratalgud on linnale kuuluval maal või reformimata riigimaal.

Linn pakub talgulistele töövahendid ja kehakinnituse, parimaid ootavad auhinnad.

Heakorratalgud

• Heakorrakampaania kestab 22. aprillist 5. maini.

• Talgutele saab registreeruda telefonil 736 1267, 503 7215 või e-posti aadressil madis.tammeorg@raad.tartu.ee.

• Linn pakub talgulistele töövahendid ja kehakinnituse.

• Tartu jäätmejaamadesse (Turu 49, Jaama 72c) saab tasuta anda vanapaberit, vanametalli, pakendijäätmeid, elektroonikaromusid (vanad telerid, külmikud), suuremõõtmelisi esemeid (vana mööbel) ja ohtlikke jäätmeid. Tasu eest võetakse vastu ka suuremõõtmelisi ehitusjäätmeid (vanad aknad, WC-potid) ja biolagunevaid aiajäätmeid (lehed, oksad).

• Vanu rehve saab tasuta anda Jaama 72c jäätmejaamas.

• Tartu taaskasutuskeskus (Puiestee 114) võtab vastu majapidamises mittevajalikke kasutuskõlblikke esemeid, välja arvatud riideid ja jalatseid. Keskusest saab tellida ka transpordi.

• Tartu majaomanike ühingu korduvkasutuskeskus (Jaamamõisa 30) võtab vastu mööblit, elektri- ja gaasipliite, pesu- ja õmblusmasinaid, nõusid, hobivahendeid, raamatuid, mänguasju, välja arvatud riideid. Keskusest saab tellida ka transpordi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles