Tartu hotell peab laienemisplaane

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu hotell plaanib lähiaastail avaturupoolsesse külge juurdeehitist, kus võiks olla spaa ja konverentsiruumid.
Tartu hotell plaanib lähiaastail avaturupoolsesse külge juurdeehitist, kus võiks olla spaa ja konverentsiruumid. Foto: Kristjan Teedema

Linnavalitsus algatas Soola 3, Kaluri 2 ja Väike-Turu 1 krundi detailplaneeringu koostamise, et kaaluda võimalusi Tartu hotelli hoonele juurdeehitise rajamiseks.

Osaühingu Kediiv ettepaneku järgi soovitakse hotellile rajada Väike-Turu tänava poolsesse külge kuuekorruseline juurdeehitis, mille ehitusalune pind on 600 ruutmeetrit. Juurdeehitise sokli- ja esimese korruse tasandit soovitakse kasutada parkimiseks.

Tartu hotelli ühe omaniku Aare Käära sõnul läheb majanduses seis üha paremaks ning kliente tuleb aina juurde. «Seetõttu tahame tuua juurde eelkõige hotelliga seotud funktsioone. Hotellitoad on meil juba olemas, aga näiteks spaa ja konverentsiruumid on puudu,» lausus Käära ning kinnitas, et nende järele on kliendid pidevalt küsinud.

Spaa võiks Käära sõnul olla näiteks väikese basseini ja saunadega ning mõeldud nii hotellikülastajatele kui linnarahvale. Samuti võiks uues osas pakkuda mõningaid raviteenuseid.  

«Praegu ei ole meil väga midagi pakkuda, isegi lastetuba mitte. Aga kuna meie kõrval asub Ahhaa keskus, siis on palju lastega reisijaid. Me peame pikemalt ette mõtlema, sest konkurents Tartu hotelliturul on üsna tihe. Ei tahaks aastate pärast hätta jääda,» rääkis Käära ning ei välistanud, et osa juurdeehitisest antakse siiski ka numbritubade tarvis.

«Ütleme nii, et meil on perioode, kus kõik toad on välja üüritud. Näiteks praegu aprillis. Seetõttu on uute tubade järele vajadus. Palju täpselt, ei oska veel öelda. Võib-olla korruse jagu, aga seda me veel vaatame,» selgitas Käära. Praegu on hotellil 74 numbrituba, kuhu on võimalik majutada umbes 150 inimest.  

Milline juurdeehitis välja näeb, selgub pärast arhitektuurivõistlust, mis on kesklinna ehitiste puhul kohustuslik. «Maja peab kokku sobima nii praeguse hotellihoone kui ülejäänud ümbruskonnaga. Arvestada tuleb ka seda, mis siia lähiajal juurde ehitatakse,» märkis Käära ning viitas kesklinna üldplaneeringule.

Linna seisukoha järgi peab planeeringu koostamisel arvestama näiteks Turu 2, Soola 8, 4 ja 4a krundi ning lähiala detailplaneeringuga, mille alusel võiks Kaluri tänava puhul kaaluda jalakäijate tänava pikendamist Ahhaa keskusest Taskuni.

«Need on kõik kaalumisjärgus mõtted, aga see on koht, kus võiks inimeste käiguruumi parandada,» ütles linnaplaneerimise ja maakorralduse osakonna juhataja Urmas Ahven. Ka tuleb detailplaneeringus arvestada tulevikus avaturult Ahhaa poole kulgevaid kõnniteid.

Käära sõnul võiks ehitust alustada ideaaljuhul umbes pooleteise aasta pärast. «Praktika näitab, et umbes aastaga teeb sellise asja valmis. Seega kahe ja poole aasta pärast võiks olla avamine. Siis oleks väga hästi läinud,» pakkus Käära.  

Peale juurdeehitise kavandab hotell Statoili-poolses tiivas söögikoha laiendamist. Esialgu kevadesse plaanitud ehitus on Käära sõnul lükatud septembrisse ning kestab paar kuud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles