Tartu kõrgkoolide töötajaid ootab ilmselt palgakärbe

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelarvekärbe sundis Haapsalu kutsehariduskeskuse õpetajad nädalaks palgata puhkusele ja õpilased iseseisvale tööle.
Eelarvekärbe sundis Haapsalu kutsehariduskeskuse õpetajad nädalaks palgata puhkusele ja õpilased iseseisvale tööle. Foto: Lennart Rikk

Tartu Ülikooli töötajate palka kärbitakse, kui ülikooli nõukogu kinnitab kava, mis sunnib ülikooli oma tänavust eelarvet 25 miljoni krooni võrra koomale tõmbama, ning ka maaülikool ei välista kokkuhoidu personalikuludelt.

Seni pole Tartu Ülikool pidanud oma eelarvet koomale tõmbama, kuid riigi uue negatiivse lisaeelarve valguses, mil riiklik koolitustellimus ähvardab väheneda ligi 12 protsendi võrra, kärbib Tartu Ülikool kõigi oma üksuste eelarvet solidaarselt 5 protsendi võrra, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Ülikooli finantsjuhi Taimo Saani sõnul pole aga põhjust ülereageerimiseks, sest töötajate põhipalga kallale praeguse kava järgi minna ei plaanita.

«Meie palgastruktuur on väga laias laastus selline, et 85 protsenti palgast on kaetud põhilepinguga ja 15 protsenti on olnud kas erinevate tulemustasude või lisatasude osakaal,» selgitas Saan. «Täna kärpe objektid on, et lisatasude ja tulemustasude osakaalud langevad.»

Eesti Maaülikool tegi kolmeprotsendilise, küll mitte töötasude kärpe juba riigi esimese negatiivse lisaeelarve järel, tugistruktuuride rahasid tõmmati aga lausa 8 protsendi võrra koomale. Kuigi maaülikoolis pole veel otsustatud, kui palju, kuidas ja kellel tuleb riigi uue lisaeelarve valguses palku kärpida, on põhimõtteline valmisolek selleks olemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles