A. Le Coq püüab vallutada kuningakodade südameid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Joogitootja A. Le Coq villis mõne nädala eest kääritustünnidest pudelitesse «Imperial Gold» ja «Imperial Ale» õllesordid, mis meenutavad Vene keisrikoja ametlikku õlut, mida pruuliti samuti Tartus.

Täna võttis Suurbritannia suursaadik Chris Holtby kuninganna nimel vastu kaks kasti eelnimetatud kesvamärjukest. A. Le Coqi juhilt Tarmo Noobilt kingituse kätte saanud Holtby kinnitas Postimehele, et ta ei plaani õlut füüsiliselt kuningalossi viia, kuid proovib keelekastet kuninganna eest ning annab sellest õukonnale väärika ülevaate.

Lisaks Inglise kuningannale saavad tartlaste õlletoodangust osa kõik Euroopa kuningakojad. Humoorikas seik tekkis Hispaania õukonnaga, kust anti viisakalt mõista, et saata tuleks ka teine kast. Nimelt on seal kombeks, et samasugune kingitus tuleb teha ka kuningannale.

Imperial-sarja õlled valmisid meenutamaks 1912. aastat, mil A. Le Coq krooniti Vene keisrikoja ametlikuks õukonnavarustajaks. Tartus pruulitud Imperial Extra Double Stout õllesid müüdi kogu impeeriumis. Pärast sajandipikkust pausi otsustas õlletootja vana retsepti taas käiku võtta ning pani õlle käärima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles