Ähvardaja pomm ja relv osutusid õnneks väljamõeldiseks

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kohtumaja.
Tartu kohtumaja. Foto: Margus Ansu

Kohus karistas täna tingimisi vangistusega meest, kes ähvardas rünnata kaaskodanikke nii pommi kui relvaga. Ühtegi inimelu ohustavat seadeldist tema valdustest siiski leitud pole.

Tartu maakohus tunnistas Rein Palmi (56) kokkuleppemenetluses süüdi rahu ja avaliku korra rikkumises ning mõistis talle kuue kuu pikkuse tingimisi vangistuse kolmeaastase katseajaga, kinnitas Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm.

Karistusaja hulka arvatakse kolm päeva eelvangistuses viibitud aega. Menetluskulude katteks peab süüdistatav tasuma 90 eurot.

Vastavalt süüdistusele helistas Palm mullu 6. septembril korduvalt politseisse ja häirekeskuse hädaabinumbrile ning teatas, et Tartus Uues tänavas asuvas majas on pomm. Samuti teatas mees, et tal on relv ning ta alustab rünnakut. Kontrollimisel ei leitud lõhkeseadeldist ega relva.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokuröri abi Evelin Merilaine ütles, et helistajaks osutus sama kortermaja elanik. «Mees oli alkoholijoobes. Politseiametnikud viisid ta kainenemisele ning Tartu kriminaaltalitus alustas kriminaalmenetlust,» selgitas uurimist juhtinud prokurör.

«Taoliste ähvardusteadete tegemine on tõsine kuritegu,» sõnas Lõuna prefektuuri juhtimiskeskuse juht Ottomar Virk. Ta lisas, et iga valeväljakutse võtab nii politseilt kui päästjatelt ära väga suure ressursi, mida samas võib vajada reaalselt ohtu sattunud inimene.

«Ka võib selline tühikõne tähendada ebameeldivusi inimestele, keda arvatavas ohuolukorras näiteks evakueerima hakatakse,» lisas ta.

Politsei senine praktika näitab, et valeväljakutsete tegijad ja nende asukoht selgitatakse välja väga kiiresti ja vähese vaevaga.

Palm on varem kriminaalkorras karistamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles