Kontserdimaja täitis popmuusika

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanemuise kontserdimajas oli sel nädalavahetusel eriti tihe graafik, sest kahe päevaga käis sealt läbi üle 1700 laulja, kes suvisel popkooripeol üles astuvad.
Vanemuise kontserdimajas oli sel nädalavahetusel eriti tihe graafik, sest kahe päevaga käis sealt läbi üle 1700 laulja, kes suvisel popkooripeol üles astuvad. Foto: Margus Ansu

Vanemuise kontserdimajas oli sel nädalavahetusel eriti tihe graafik, sest kahe päevaga käis sealt läbi üle 1700 laulja, kes suvisel popkooripeol üles astuvad.

Kuna lauljaid oli nii palju, siis erinevalt kontsertidest jäid lauljad saali istuma ning laval võtsid koha sisse hoopis dirigendid.

Kokku peaks üle Eesti Tartu laululavale tulema 4500–5000 lauljat. Kui eelmisel aastal, esimesel popkooripeol esinesid noortekoorid, siis sel korral laulavad kaasa ka täiskasvanud.

Peol esitatakse üle 30 loo, mille hulgas on nii uuemaid kui vanemaid hitte. Näiteks saab lauldud Vello Orumetsa esituses tuntud «Kui kõnnib mannekeen», aga ka Inese «Väike saatan».

Nagu ikka, on lauljatel välja kujunenud oma lemmikud ning need laulud on ka kõige paremini selgeks saanud. Kõige meelsamini kõlavad  näiteks laulud «Laev tõstis purjed», «Helinälg» ning «Pankrot».

Peo laulujuht Lauri Breede arvas, et laulude muusikalised seaded on tänavu huvitavamad kui eelmisel aastal ning eriti tasub oodata näiteks Siim Aimla ringitehtud lugu «Pankrot». Originaalis on see ju räpp ning Breede sõnul on lugu lahendatud väga huvitavalt ja noored saavad lisaks laulmisele ka rütmi kaasa lüüa.

Seadeid hakati tegema jaanuari alguses ning nii nagu need valmis said, hakati neid ka kooridele saatma. Nii on lauljatel olnud paar kuud aega harjutada, aga et kevad on noortele tihe aeg ja lugusid vaja selgeks saada 15, siis ütles Breede, et noortel on veel üht-teist vaja üle vaadata ja parandada.

Peol osalevad ka solistid, näiteks Maarja, Genka, Ines, Voldemar Kuslap, Pearu Paulus ja ka Ele Kõlar, kes mõned aastad tagasi ümber tehtud «Palmisaare» loos refrääni laulab. Nemad harjutavad omaette ja üldproovides ei käi.

Tartu eelproov oli järjekorras teine. Nädal varem harjutati Saaremaal ning ridamisi vaadatakse lauljad üle veel Jõhvis, Tallinnas, Pärnus ja Paides.

Popkooripidu ise on Tartu laululaval 29. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles