Tartu astus nutitelefoni

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
m-Tartu.
m-Tartu. Foto: Ekraanitõmmis

Tartu Linnavalitsuse ja tarkvaraarendusfirma Mobi Solutions OÜ koostöös valmis nutitelefonirakendus m-Tartu, mida saab kasutada Android ja iOS tarkvaral töötavatel telefonidel.

Linnavalitsuse teatel sisaldab rakendus Tartu linna uudiseid, kultuurisündmusi ja olulisi kontaktandmeid. Lisaks on rakendus pidevalt arenendamisel ja juba sel aastal lisandub uusi valdkondi.

Tartu linna uudised tulevad rakendusse Tartu linna ja Tartu Postimehe uudisvoost, kultuurisündmuste info jõuab rakendusse Kultuuriakna portaali kaudu. Kontaktide osas on välja toodud olulisemad operatiivnumbrid ning linnaametnike ja -volinike kontaktid.

Mobiilirakenduse sisu loomisel uuriti, millistes valdkondades tunnevad inimesed vajadust mobiilse informatsiooni järele. Küsitluse tulemusena oodati kõige enam kultuurisündmuste ja bussiinfo rakendusi.

Rakenduse allalaadimiseks võib kasutada otsisõnu «Tartu» või «m-Tartu», laadida need alla linkidelt http://bit.ly/Zu1mQ8 (Android) või http://bit.ly/15igogS (iOS).

Tarkade e- ja m-linnade klastri Smart City Labi arendusjuht Hannes Astoki sõnul on rakendusele peagi lisandumas ka bussiinfo moodul, mis on seotud loodava busside reaalaja infosüsteemiga. Vaadata saab busside sõiduplaani ja ka nende tegelikku liikumist.

Samuti on arendamisel heakorratelefoni 1789 mobiilirakendus, mille abil saab lihtsalt teada anda näiteks tänavaaukudest ja mittetöötavatest valgustitest.

Eraldiseisva Tartu rakendusena on Smart City Lab välja kuulutanud hanke mobiilikeskkonna loomiseks Tartu linna turistidele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles