Muuseumis algab kunstiõhtute sari

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

10. aprillil algab 19. sajandi Tartu linnakodaniku muuseumis (Jaani 16) kunstiõhtute sari «Maalitud möödaniku Tartu», mis tutvustab maale vanast Tartust.

Kolmel järjestikusel kolmapäeval, 10., 17. ja 24. aprillil, on molbertil erisugused teosed Tartu kunstimuuseumi kogust. Valikusse kuuluva viie linnavaate autorid on Andrus Johani, Lepo Mikko, Hando Mugasto ja Georg Friedrich Schlater.

See on esmajoones kunstist jutustav sari, kus igakülgse pildianalüüsi kõrval räägitakse kunstniku elu- ja loometeest. Puudutamata ei jäeta ka teoste ajalooaspekti – maalidel avanevad kadunud tänavad, rajatised ja vaated räägivad muutunud linnaruumist ning suurtest purustustest, mida Tartu on sõdade ajal üle elanud.

Maale tutvustab Reeli Kõiv Tartu kunstimuuseumist. Sissepääs on muuseumi pääsmega (50 senti / 1 euro). Teavet saab telefonil 736 1545 või veebilehelt linnamuuseum.tartu.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles