Röövlid valisid oma ohvriks joobes noormehe

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Puka vallavanem läheb kohtu alla. Pilt on illustratiivne.
Endine Puka vallavanem läheb kohtu alla. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tartu maakohus mõistis mullu suvel Tartus 19-aastaselt noormehelt mobiiltelefoni röövinud kurikaeltele karistuse. Neist üks peab reaalselt vangi minema, sest tema hingel on ka jalgrattavargus.

Kohus tunnistas 8. aprillil Karel Juhkami (25) ja Rainer Timpmanni (20) kokkuleppemenetluses süüdi röövimises ja Juhkami lisaks varguses, kinnitas Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm.

Juhkamile mõisteti kolme aasta ja kolme kuu pikkune vangistus, millest kohe ärakandmisele kuulub kolm kuud vangistust. Ülejäänud vangistus mõisteti talle tingimisi kolmeaastase katseajaga.

Timpmannile mõisteti kolmeaastane tingimisi vangistus kolmeaastase katseajaga.

Mõlemad süüdistatavad peavad katseajal alluma kriminaalhoolduse kontrollnõuetele. Lisaks peavad nad menetluskulude katteks tasuma 330 eurot ja hüvitama kannatanu kasuks ka tsiviilhagi.

Eelmise aasta juunis laekus Tartu politseile teade selle kohta, et ööl vastu 14. juunit tungisid kaks meest Tartus Rebase tänaval asuva poe parklas kallale 19-aastasele mehele ning röövisid ligi 700 eurot maksva mobiiltelefoni ja 20 eurot sularaha.

Juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks alustas Tartu kriminaaltalitus kriminaalmenetlust.

Süüdimõistetute sõnul otsustasid nad kuriteo toime panna pärast seda, kui nägid öisel ajal ilmselgelt alkoholijoobes meest, kel oli käes hinnaline mobiiltelefon, avaldas ülekuulamisel kõneldust Lõuna ringkonnaprokurör Evelin Merilaine. «Nad lootsid, et hiljem ei mäleta kannatanu joobeseisundi tõttu juhtunu asjaolusid,» lisas ta.

Uurimise käigus selgus, et üks varem kriminaalkorras karistatud Karel Juhkam on seotud ka 399 eurot maksva jalgratta vargusega Võrust. Nimelt varastati ööl vastu 2. juunit 2012 Võrus Koreli tänaval asuva maja trepikojast jalgratas.

Röövitud mobiiltelefoni ja varastatud jalgratta on omanikud tagasi saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles