Peatreener Gert Kullamäe: peame endasse uskuma

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
G4S Korvpalli Meistriliiga play-offid.
G4S Korvpalli Meistriliiga play-offid. Foto: TPM

TÜ/Rock alustab täna kolme võiduni peetavat veerandfinaalseeriat, kui koduväljakul minnakse vastamisi Valga meeskonnaga. Järgmised kaks mängu on Valgas.

Rocki peatreeneri Gert Kullamäe sõnul on kõik Tartu mängijad terved ning täna rivis. Kümnepäevane mängupaus on kulunud eelkõige füüsilisele ettevalmistusele. «Otsustasime, et kuhugi laagrisse ei lähe, ja hoidsime treeningud nii, et hommikud olid pühendatud rohkem jõusaalile ja õues jooksmisele ning õhtud saalitrennidele,» rääkis Kullamäe.

Algavateks väljalangemismängudeks on nii mängijad kui treenerid Kullamäe kinnitusel piisavalt motiveeritud. «Hooaja viimane osa on algamas, ilmad lähevad ka juba ilusamaks. Arvan, et me peaksime olema piisavalt mänguvalmis,» sõnas Kullamäe.

Rock selge favoriit

Eesti meistrivõistlustel on Tartu ja Valga meeskond tänavu kohtunud kaks korda. Detsembris alistati Valga Maks & Moorits 59 ja jaanuaris 29 punktiga. «Loomulikult peaks meil olema jõudu rohkem ja reaalselt võttes peaksime neist üle olema, aga vaatame …» lausus Kullamäe. Ta märkis, et teoorias võib Tartu olla tugevam, kuid play-off-mängudes varasemad võidud ei loe.

Veerandfinaalideks valmistumisel on Rock pööranud erilist tähelepanu maa-ala kaitse vastu mängimisele, kuna viimases kohtumises kasutas Valga seda üsna palju. «Üks ühele ehk mees mehe vastu mängides peaks meil olema korvi all jõudu ikka rohkem, mistõttu võiks maa-ala olla neile variant, millele loota,» sõnas Kullamäe. «Eriti kui meil vabadelt positsioonidelt visked sisse ei lähe.»

Kullamäe sõnul ei plaani ta Rocki mängus suuri muudatusi teha ning lähtub mängijatele mänguaja jagamisel konkreetsest seisust. «Tähtis on, et kõik kaksteist meest on terved ja tahtmist täis. Mis hetkel keegi mängu läheb, oleneb mängu käigust,» lausus Kullamäe ning kutsus korvpallisõpru saali kaasa elama.

«Mis on olnud, see on olnud ja seda tagasi ei tee. Eesti meistrivõistluste kulminatsioon on tulemas ja sellest tuleb lähtuda. Loodan siiralt, et inimesed pole meid unustanud ja leiavad tee saali,» märkis peatreener.

Sõbra vastu platsile

Rocki kapten Marek Doro­­nin ütles veerandfinaalide eel, et enesetunne on hea ja mängudeks ollakse valmis. «Eks iga meeskonna vastu mängides võib probleeme tekkida, kui neid ise tekitame. Meil peaks küll olema tugevam võistkond, kuid seda tuleb ikkagi väljakul näidata,» märkis Doronin, kel tuleb veerandfinaalides mängida oma hea sõbra Heiko Ran­­nula vastu.

Vahepeal Soomes ja Prantsusmaal mänginud Rannula on Valga üks põhitegijatest ning kuulutati talvel jaanuarikuu parimaks meistriliiga mängijaks. «Tore on muidugi mängida sõbra vastu, aga sport on sport. Heikole tuleb koht platsil ette näidata,» muigas Doronin ning ennustas, et kui Tartu meeskond suudab ennast maksimaalselt maksma panna, lõpeb seeria 3:0 Rocki kasuks.

Vastane ei maga

Mullu detsembris Valga meeskonna pea­­treeneriks kutsutud Sandis Buškevics  ütles, et on vaadanud Rocki mängude videoid ning teab hästi, kuidas Tartu mängib.

«Oleme selle järgi ka valmistunud. Loodan, et mängijad said sellest aru. Kõige tähtsam ongi pidada seda mängus meeles. Trennis on kõik hästi, aga kui tuleb mängusituatsioon, võivad mõned mängijad pea kaotada,» rääkis Buš­­kevics.

Endine Läti koondislane ning kunagi Lietuvos Rytases mänginud Buškevics tunnistas siiski, et tal on kahju, et hooaeg ilmselt kiiresti läbi saab.

«Loodan, et võitleme väärikalt, ja oleksin väga õnnelik, kui võidaksime kasvõi ühe mängu. Loomulikult läheme võidu peale mängima ja meie eesmärk on jõuda poolfinaali, aga Rock on hooaja jooksul näidanud, et nad on Eesti tugevaimad,» analüüsis Buškevics võimalusi.

Esimene veerandfinaal algab TÜ spordihoones täna õhtul kell 19.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles