Tartu ujumisveteranid tõid Tallinna võistlustelt medaleid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nora Kutti Nõmme ujulas.
Nora Kutti Nõmme ujulas. Foto: Malle Elvet

Nädalavahetusel Nõmme ujulas peetud 30. Tallinna lahtised meisterujumise võitlustel lõi kaasa seitsme riigi sportlasi. Võistluste rekordilise 212 ujuja seas oli ka kaks tartlast: rohkem kergejõustiklasena tuntud Nora Kutti ja harrastusujuja Malle Elvet.

Eesti, Läti, Leedu. Soome, Venemaa, Itaalia ja Valgevene sportlaste esinemine algas uue Euroopa rekordi püstitamisega 4 x 100 m kombineeritud teateujumises meeste 240-279 vanuseklassis.

Aasta eest samas ujulas eestlaste poolt püstitatud Euroopa rekordi alistas U-Klubi nelik (Toivo Viilep, Toomas Haggi, Aleksandr Batištšev, Peep Kesküla ) 0,44 sekundiga. Uueks Euroopa rekordiks ujusid nad 5.02:58.

Tartust oli võistlemas vaid kaks naisujujat. Legendaarne spordidaam Nora Kutti (90) Tartu Ujumisklubist, kes toonud tiitlivõistluste medaleid nii veteranide kergejõustikuvõsitlustelt kui ujumusvõistlustelt, sai Nõmmel kullad oma lemmikstiilis, nii 50 m kui 100 m seliliujumises.

Oma vanuseklassis sai 100 m seliliujumises kuldse medali harrastusujuja Malle Elvet Arctic Spordist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles