Traagilise relvaärisüüasja osaline jääb vanglakaristust kandma

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Waaksi kohtuistung.
Peeter Waaksi kohtuistung. Foto: Margus Ansu

Tartu maakohus jättis Põlvamaal politseinikke tulistanud ja neist ühe tapnud taluniku Ago Ursel Waaksi relvaäris süüdimõistetud poja Peeter Waaksi vanglasse.

Kohus jättis tänase määrusega Waaksi (35) talle mullu mais lõpliku karistusena mõistetud kahe aasta ja kaheksa kuu pikkust vangistust kandma, ütles Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm ERR Uudistele.

Waaksi karistusaja algust arvestatakse tema kinnipidamisest 2011. aasta 4. mail ning tema karistusaeg lõppeb tuleva aasta 4. jaanuaril.

Lõuna ringkonnaprokurör Sirle Melk oli Waaksi ennetähtaegsele vabastamisele vastu arvestades kuriteo asjaolusid ja sellega kaasnenud üliraskeid tagajärgi.

Kuigi Waaksi vabastamise toetuseks tõi vangla positiivsena esile distsiplinaarkaristuste puudumise, sotsiaalsete kontaktide säilimise ja suhted perekonnaga ning varasema kriminaalkorras karistamata olemise, ei pidanud kohus mehe ennetähtaegset vabastamist põhjendatuks, kuna ta hoolimatus tulirelvade hoidmisel lõppes üliraskete tagajärgedega ja kohtu hinnangul ei vasta ärakantud karistus tema toimepandud kuritegude raskusele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles