TÜ jõutõstjad särasid Eesti meistrivõistlustel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peep Päll
Peep Päll Foto: TPM

Eesti meistrivõistlustel jõutõstmises osales vaid 33 sportlast, kuid tase oli eelmisel laupäeval tugev, eriti raskemate meeste seas.

Kaalukategoorias kuni 74 kg jäi TÜ akadeemilise spordiklubi Mastersi klassi sportlane Peep Päll teiseks tallinlase Gunnar Kuusnõmme järel.

Pällile oli see 100. jõutõstmise võistlus.

Pingeliseks kujunes võitlus kategooria kuni 93 kg meistritiitli eest kahe TÜ akadeemilise spordiklubi sportlase Siim Sammalkivi ja Siim Raja vahel. Viimase tõmbekatsega edestas Sammalkivi napilt klubikaaslast ja tuli meistriks tulemusega 757,5 kg.

Veel pingelisem oli heitlus kategoorias kuni 105 kg Alex-Edward Rausi (TÜ ASK) ja tallinlase Rait Sagori vahel. Lisaks kaalukategooria võidule oli kaalul absoluutse Eesti meistri tiitel. Eelviimase tõmbekatseni ei olnud selge, kes tuleb võitjaks. Et Rausi edestada, pidi Sagor jõutõmbes tellima absoluutse Eesti rekordi, 358 kg. Üllataval kombel fikseeris ta selle näiliselt kergelt ning tuligi võitjaks. Raus pidi seekord leppima teise kohaga.

Tõmberekord aga kauaks püsima ei jäänud. Kohe järgmisel katsel tõmbas Elar Kraav (TÜ ASK) 360 kg, mis ongi nüüd ametlikult läbi aegade suurim ülestõmmatud raskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles