Võrkpallinaised lõpetasid Balti liiga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel nädalal tegid TÜ/Eedeni võrkpallurid trenni, et järgmise nädala otsustavateks mängudeks valmis olla.
Sel nädalal tegid TÜ/Eedeni võrkpallurid trenni, et järgmise nädala otsustavateks mängudeks valmis olla. Foto: Kristjan Teedema

Eesti, Läti, Leedu ja Valgevene naiskondade osavõtul selgitati eelmisel nädalavahetusel välja Balti liiga parimad naisvõrkpallurid, kuid Eesti meistriliiga otsustavamad mängud on alles ees.

Põhiturniiri järel kuuendale kohale platseerunud TÜ/Eeden pidi Jelgavas finaalturniiril viienda-kuuenda koha mängus 2:3 (25:21, 25:17, 25:27, 23:25, 6:15) alla vanduma terve hooaja vältel tuliseks rivaaliks olnud Famila/Võru võrkpalliklubile.

Viimase mängu seisust hoolimata sõnas naiskonna treener Andres Toode, et jäi turniiriga väga rahule.

«Kuigi tulemus ei olnud see, mis pidanuks olema, tegime Minski ja Babitega hooaja parimad mängud,» selgitas ta ja avaldas rahulolu ka selle üle, et terve põhiturniiri vältel stabiilselt eesotsas oldi.

Põhiturniiri kolmandana lõpetanud Valgevene naiskonnale Minchankale kaotas Eeden finaalturniiri esimeses ringis 1:3, kuid kaotusringis õnnestus põhiturniiri viiendat naiskonda, lätlaste SK Babtet, äärmiselt tasavägises kohtumises 3:2 võita.

Tubli võitlus

«Need olid meile väga kasulikud mängud ning nägime, kus on meie naiskonna lagi,» ütles Toode.
Samas möönis ta, et süda valutab siiski viimases mängus Võrule allajäämise pärast. Eriti seetõttu, et tartlannad olid kahe geimiga ees ning kolmaski geim oli juba peaaegu võidetud.

Lõpptulemuse põhjuseks pidas treener seda, et tublisse mängu ilmusid väiksed vead, mis said kolmandas geimis otsustavaks, ka kuus põhimängijat olid eelmistest mängudest väsinud.

Toode mõtiskles, et ehk olnuks parem, kui naiskond oleks läinud seitsmenda-kaheksanda koha mängu ning seal leedukate Achemat (Ache­ma KKSC – toim) võitnud, kuid lisas seepeale, et sportlane on ikka sportlane ja tahab võidelda kõrgema koha eest.

TÜ/Eedeni parimateks tunnistati turniiril diagonaalründaja Kadi Mägi ja nurgaründaja Elis Tenis.

Poolfinaal käib

Koduses meistriliigas lõpetas TÜ/Eeden põhiturniiri Viljandi Metalli järel teisena, mis on naiskonnale esmakordne. Varem on nad alati pidanud võitlema poolfinaalikoha eest ka veerandfinaalis, seekord pääses naiskond otse edasi.

Poolfinaalis on tartlannade vastaseks Võru naiskond, kes võitis veerandfinaalis Tallinna Ülikooli. Kolme võiduni peetava seeria esimese kohtumise võitsid tartlannad kodusaalis 3:2, kuid järgmised kaks on nad 1:3 kaotanud.

«Tunnetame, et meie koht on finaalis. Tegime nüüd Lätis sellised mängud, et võiks Viljandit hirmutada küll,» rääkis Toode. Ta lisas, et juba hooaja algul oli selge, et Võruga tuleb väga võrdne heitlus, ka ei ole Viljandi kuigi kaugel ees ning TTÜgi on hea koosseisuga.

Hooaja edusammuks nimetas Toode mängu üldpilti. Paranenud on kaitse, mängu laiali ajamine, platsil mõtlemine ja palling. Ta ei toonud ühtegi mängijat eraldi esile, sest eelkõige on tema hinnangul naiskonna tugevuseks ühtsus.

«Meil ei ole pikka mängijat, kes pallid maha lööb. Kõik peab klappima: kui serv on tugev, siis on ka parem vastu võtta ja rünnakut ehitada,» selgitas ta. Paranduskohti näeb ta bloki tugevdamises ja temporündajate teravuse lihvimises.

Tartu ja Võru neljas poolfinaalkohtumine on kolmapäeval, 10. aprillil kell 19 Võru spordihoones. Kui tartlannadel õnnestub seeria viigistada, on otsustav mäng kavas järgmisel päeval kell 19 TÜ spordihoones. Finaalis ootab võitjat Viljandi Metall, kes alistas poolfinaalseerias TTÜ.

Balti liiga

1. VC Kommunalnik Mogilev (Valgevene)

2. Minchanka (Valgevene)

3. VC Atlant (Valgevene)

4. Jelgava/LU (Läti)

5. Famila/Võru VK

6. TÜ/Eeden

7. SK Babite (Läti)

8. Achema KKSC (Leedu)

Eesti meistriliiga põhiturniir

1. Viljandi Metall

2. TÜ/Eeden

3. Famila/Võru VK

4. TTÜ

5. Noortekoondis

6. Tallinna Ülikool

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles