Bussipeatused ootavad endiselt sõiduplaane

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussipeatus.
Bussipeatus. Foto: Ants Liigus

Tartu maavanem käis aasta tagasi välja mõtted, kuidas lõpuks ometi võiksid ka Tartumaa bussipeatused saada sõiduplaanid. Neid aga pole ega tule veel niipea.

Mullu aprilli alguses pakkus Tartu maavanem Reno Laidre Tartu Postimehes välja maakonna bussipeatustesse sõiduplaanide saamiseks kolm võimalust.

Maavanema arvates oleks võinud selle vajaduse kirjutada juba 2013. aasta eelarvesse, teise võimalusena võiks sõiduplaanide ülesseadmise 2014. aastal teha kohustuseks vedajale ehk bussifirmale ning kolmanda võimalusena võiks asjaajamise korraldamise võtta enda peale Tartumaa Omavalitsuste Liit.

Kas mõni neist võimalustest ka teoks saab? «Maavalitsusel tekkis veel neljaski variant,» vastas Tartu maavanem Reno Laidre. «Tegime majandusministeeriumile ettepaneku käivitada üleriigiline infotelefon, kust inimesed sõiduplaanide kohta teavet saavad.»

Paraku vastas ettepaneku saaja, majandus- ja kommunikatsiooniministeerium pakkumisele eitavalt.

«Ministeeriumist tuli vastus, et infotelefon pole mõistlik, siis tuleb mitu inimest tööle võtta ja see tähendab kulusid,» selgitas Tartu maavanem.

Ta lisas, et ka Tartumaa omavalitsustel ei löönud silm sõiduplaanide tegemise ja ülespanemise peale särama, sest just Tartu lähivaldades sõidab palju busse ning nende graafikud muutuvad tihti. «Majandusministeerium näeb, et sõiduplaanidega peaks ühistranspordi hanke raames tegelema vedaja,» märkis Reno Laidre.

Tartu maavalitsus korraldab Tartumaal ühistranspordi korraldamiseks vedaja leidmiseks riigihanke järgmisel aastal, hankel parima pakkumise teinud firma sõidutab reisijaid 2015. aasta 1. jaanuarist.

«Praegu ongi meil selline plaan, et sõiduplaanide eest hakkab hoolitsema uus vedaja,» ütles maavanem. Kui plaan vett peab, tuleb Tartumaa inimestel bussipeatustesse sõiduplaane oodata veel 21 kuud. «Peame vastu, seni pole me puuduvate sõiduplaanide kohta kaebusi saanud,» ütles maavanem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles