Lugeja kiri: naised, taastage oma staatus!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vana-Egiptuse riigis, mis õilmitses neljal aastatuhandel, sai vaaraoks ainult see mees, kes oli abielus kuninglikku verd naisega – naisliini pidi respekteeriti kuningasugu.

Muinaseesti talus oli võtmeroll emandal, kelle vasakul puusal rippus võtmekimp, paremal kandis ta staatust tõendavat pussi.

Mehed sõitsid sõjasõitu, käisid röövimas, vahel said ka tappa, aga koju jõudes ootas seal ees turvaline talu, mida emand oli hästi valitsenud. Talus valitses harmoonia, mehe roll oli puselda naabritega.

Tänapäeval on rollisuhted hägustunud. Mehed pekslevad nüüd omavahel väärt emase pärast. Kui see on kätte saadud, pannakse ta kohe raamidesse: sina pead hästi seksima, sina pead mulle poegi sünnitama, maitsvalt kokkama ja pesu pesema.

Naised, ajage end sirgu ja olge jälle emandad! Teie ju sünnitate uut sugu, ükski mees ei suuda seda, mida suudate teie.

Siduge jälle puss vööle ja taastage oma auväärne staatus. Valige riigikokku enda seast parimad – teid on palju ja üksmeelselt tegutsedes tõrjute riigikogust tühikargajad. Pool saalist peab kuuluma teile.

Eesti vajab praegu õiglust ja tasakaalu. Kui keegi kahtleb teie pädevuses, tuletage talle meelde Inglismaa kuningannat Elizabeth Esimest ja Venemaa keisrinnat Katariina Suurt, kelle tarkust ja riigivalitsemise oskust imetletakse tänaseni. Tehke ära!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles