Kruuse: läbipaistev maksusüsteem ongi Eesti Nokia

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnapea Urmas Kruuse.
Tartu linnapea Urmas Kruuse. Foto: Margus Ansu / Postimees

«Iga esimese kursuse majandustudeng teab, et majanduslanguse ajal ei tohiks valitsus tõsta otseseid makse, kuna see vähendab inimeste ja ettevõtjate võimalusi turgutada majandust,» lausus eilsel Reformierakonna Tartu piirkonna koosolekul linnapea Urmas Kruuse. Ta leidis, et Eesti läbipaistev maksusüsteem on kujunenud rahvusvahelisel areenil Eesti Nokiaks.


Eile hotellis London peetud Reformierakonna Tartu piirkonna üldkoosolekul tõdeti, et valitsus peab rakendama  kõik meetmed tagamaks kiire üleminek eurole 2011. aasta jaanuaris. Lisaks peeti oluliseks jätkata läbipaistva majanduspoliitika ja madala maksukoormusega, vahendas erakonna pressiteade.



«Maksude tõstmine on küll kõige lihtsam vahend eelarveaukude lappimiseks, kuid seda tehes vähendatakse raha liikumise läbipaistvust, tekitades olukord, kus inimesed ei saa enam otsustada, mida nende teenitud rahaga tehakse,» selgitas Kruuse parteikaaslastele.



Kruuse märkis veel, et Eesti majanduse arendamise seisukohalt tähelepanu pöörata eelkõige tasakaalukale majanduspoliitikale, mis suurendab usaldust Eesti valitsuse ja majanduse vastu ning teiseks euroga liitumisele, mis seob meid tihedamalt Euroopa majandusruumiga.



Samuti soovis Tartu linnapea valitsuskoalitsioonile püsivust ning poliitikutele arvestades lähenevaid valimisi riigimehelikkust. «Ehkki europarlamendi valimised on Eestile väga olulise tähtsusega, tuleks valitsusel ning eelkõige nendel ministritel, kes kandideerivad ka europarlamenti loobuda võitlusest parteiliste dogmate eest ning mõtelda eelkõige


riigi heaolu peale.»



Samuti üldkoosolekul esinenud europarlamendi saadik Toomas Savi kiitis Urmas Paeti poolt välja käidud üle-euroopalise vanemahüvitise ideed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles