Politseinike ründajad mõisteti vangi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tartu maakohus tunnistas Kaido Kase (40) ja Priit Nüüdi (20) kokkuleppemenetluses süüdi vägivallas politseinike suhtes ja politseinike solvamises ning karistuseks määrati ühele tingimisi, teisele reaalne vangistus.

Nüüd tunnistati lisaks süüdi ka teise inimese löömise katses. Nüüdile mõisteti üheaastane vangistus, kuid koos talle varasema kohtuotsusega mõistetud karistuse ärakandmata osaga peab ta kandma kolme aasta, 10 kuu ja viie päeva pikkuse vangistuse, teatasid Tartu maakohus ja Lõuna ringkonnaprokuratuur.

Kasele mõisteti 10 kuu pikkune tingimisi vangistus ühe aasta ja üheksa kuu pikkuse katseajaga, mille jooksul peab ta alluma kriminaalhoolduse kontrollnõuetele. Karistuse hulka arvestatakse Kase eelvangistuses juba reaalselt viibitud 24 päeva.

Menetluskulude katteks peavad mõlemad süüdistatavad tasuma 638,40 eurot.

Eelmise aasta 4. detsembri öösel sai Tartu politseipatrull väljakutse Raekoja platsile, kus Priit Nüüd ründas 23-aastast meest ja üritas teda lüüa. Kuna lisaks ründajale oli sündmuskohal veel agressiivselt käitunud Kaido Kask, otsustas politseipatrull mehed kinni pidada ja arestimajja viia.

Kinnipidamisel osutasid mehed vastupanu, lüües politseiametnikke. Samuti solvasid nad korravalvureid ebatsensuursete sõnadega. Süüdistuse kohaselt lõi Nüüd politseiametnikule rusikaga näkku, mille tagajärjel sai patrullpolitseinik vigastada. Kaske süüdistati selles, et ta lõi peaga teist patrullpolitseinikku, mille tagajärjel sai viimane kerge tervisekahjustuse.

Politseiametnikud pidasid sündmuskohal ründajad kinni ja viisid nad arestimajja.

«Kinni peetud mehed olid alkoholijoobes, kuid see ei vabasta neid politseiametnike korraldustele allumisest,» kommenteeris kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtinud Lõuna ringkonnaprokurör Tatjana Tamm.

Tartu kriminaaltalituse juht Ervin Teesalu ütles, et tõsisemate tagajärgedega rünnakud leiavad enamasti aset olukorras, kus alkoholijoobes inimesed on tülli pööranud ning konflikti lahendama läinud patrullpolitseinik satub sekkudes hoopis ise ründeobjektiks. «Sageli on politseinike ründajateks need inimesed, kes on muudel juhtudelgi varasemalt seadusega pahuksisse sattunud,» sõnas Teesalu ning lisas, et karistatav ei ole ainuüksi korda kaitsva isiku füüsiline, aga ka verbaalne rünne.

Süüdistatavad on ka varem kriminaalkorras karistatud. Nüüd pani viimased kuriteod toime katseajal.

Tänane kohtuotsus on vaidlustatav 15 päeva jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles